Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
siwy-y +854
Jak można nie szanować Polskiej Policji? A szczególnie tej najlepszej z Zielonej Góry? Pół roku czekałem na jakiś odezew w sprawie przywłaszczenia sobie moich 6 stów w Biedronce przez goscia, który był bardzo dobrze widoczny na nagraniu, które bezzwłocznie zabezpieczyło Jeronimo (dla nich szczere podziękowania za szybką i profesjonalną reakcje), tym bardziej, że frajer płacił kartą, a nie gotówką xD
I Cyk umorzenie, a teraz znowu można wlepiać mandaty, żeby obywatel czuł
I Cyk umorzenie, a teraz znowu można wlepiać mandaty, żeby obywatel czuł
Tydzień temu byłem w muzeum obrony wybrzeża na Helu
Polecam.
I do tej pory ściska mnie żołądek.
Pierwsza sala jest poświęcona "procesowi komamdorów".
Sa to ludzie którzy zarządzali obroną Helu w 39 roku.
Przez 31 dni.
Potem trafiają do obozu.
Wyzwalają ich w 45.
Wracasz do "swojego" wojska.
W 52 r zostają oskarżeni o spisek i skazani na śmierć/dożywocie
Na trzech z nich zostaje wykonana kara śmierci.
W 56 pozostali dostają info: sorry pomyliliśmy się jesteście wolni.
Starasz się wykonywać swoją pracę i robisz to nieźle skoro poddajesz się w październiku gdy reszty kraju już nie ma.
A na końcu i tak dostajesz strzał w tył głowy od "swoich".
Mną ta historia wstrząsnęła:
jak być patriotą?
jak być starać się być dobrym człowiekiem?
w co wierzyć w takich warunkach?
Jak żyć i nie zwariować?
Nie mogę przestać o tym myśleć.
https://dzieje.pl/aktualnosci/proces-oficerow-marynarki-wojennej
#historia #polska #wojna #rosj
@Sl_w_k_1: w pansłowianizm i miłość matuszki raSSiji do Polaków zdecydowanie nie.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://bliskopolski.pl/leksykon/piotr-parzeniecki/
A teraz czekamy na kacapskich modków, którzy skasują komentarze nazywające ruskich po imieniu.
@Toreo Nie chcę umniejszać komunistycznym zbrodniom, ale też nie umniejszaj zbrodniom niemieckim. Trudno sobie wyobrazić gorsze piekło, gdy mówimy o Treblince czy Oświęcimiu.