Aktywne Wpisy
Fosfofruktokinaza +139
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
JaZestarym +121
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
Mam 26 lat. Pół roku temu po tym jak zacząłem dokładać szybko ciężary na przysiad powrócił ból w lewym kolanie, w którym mam gulę odkąd mam Osgooda.
Prywatnie ortopeda po USG zalecił mi fizjoterapię i jakieś leki. Ogólnie niezbyt miły człowiek, miałem wrażenie, że nabił tylko na kasę, brakowało mu wiedzy z tematu Osgooda.
Po pół roku dostałem się do ortopedy na NFZ - ten z kolei stwierdził po RTG, że w moim przypadku tylko zabieg chirurgiczny.
I teraz mam pytanie - czy robił ktoś na Osgooda zabieg w takim wieku? Już sam nie wiem czy iść na ten NFZ, czy prywatnie wybulić siano, czy może jednak spróbować mimo wszystko fizjo, do których niestety mam sceptyczne podejście jeśli chodzi o takie poważne problemy.
Po tym dokumencie wygląda mi to na poważną jednak operację, a nie zabieg, nie chcę by na NFZ jakiś studencik mi kolano spartolił.
https://www.concordortho.com/patient-resources/patient-education/topic/9c2c5ae2333ff1b24f5fb4a3abba8184
#medycyna #lekarz #ortopedia #osgoodschlatter #fizjoterapia #mikrokoksy #zdrowie
Jednak to inny przypadek. Bo przy ciężkich siadach i spokojnym bieganiu nie przeszkadza w niczym. Może spróbuj u innego lekarza
czy to dlatego leg extension nie wywołują u mnie bólu jak siady i suwnica, bo tam czwórka jest chyba dobrze rozciągnięta