Wpis z mikrobloga

Hej wszystkim,

OP jest debilem i ufa ludziom... A nauka kosztuje... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Interesuje się komiksami i na olx wystawił ktoś ofertę, że sprzedaje zestaw Asterixów. Cena była - 400 zł - dla mnie ok, więc chciałem kupić.
Gość odpowiedział, że wysyłka inpost po wpłacie na konto (pirweszy red flad), ale miałem zamiar podjechać, bo było 1h drogi. Gość odpisał, że zaprasza tylko, że to dalej i wychodizlo 1,5h drogi. Więc stwierdziłem, że spoko - może być wysyłka.
I głupi ja zapłaciłem hajs na konto gościa - revolut, gdzie jeszcze zapytał czy mogę zrobić szybki przelew, to wyśle przed pracą.
Dzisiaj sprawdzam i konto usunięte, gościa nie ma i komiksów też. Więc uczcie się na mojej głupocie, co by was nie musiało nic kosztować.

Pytanie do was, można odzyskać kasę przez charge back w tej sytuacji?

#ing #revoult #oszukujo #olx
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Opie kurde, serio? Revolut, szybki przelew? No nieee. Przedpłata tylko z konta na konto bankowe normalne, żadnych szybkich przelewów, blików itd. Ale sfailowałeś i tak z odbiorem osobistym. Trzeba było jechać po kolekcję, zobaczyć w jakim stanie itd., a jak gościu by zwodził z odbiorem osobistym, to koniec dealu. No nic, całkiem kosztowna lekcja na przyszłość.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ranmus: akurat przelew zrobiłem zwykły. A niestety odległość już by była dla mnie zbyt duza i odpuściłem. Akurat stan był spoko. Bo już widziałem po zdjęciach że warto wziąć.
  • Odpowiedz