Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do facetów których to spotkało w związku …
#ciaza #poronienie
Staraliśmy się o dziecko na początku bardzo luźno ale po tych kilku luźnych latach już konkretniej i po ok. roku się udało ale narzeczona poroniła. To była wczesna ciąża przed 12tc ale bardzo się cieszyłem, pojechaliśmy to uczcić za granicę i wtedy do tego doszło. Mam liczne rodzeństwo, każdy ma dzieci. I ciężko mi na imprezach rodzinnych. Tzn. mam kamienną twarz mało kto o tym wie w sumie tylko rodzice. Ale w środku mnie to boli. Czy inni faceci też tak mają?minelo już pół roku. Nigdy się z tym nie spotkałem wiem że niektóre kobiety mówią że jest to dla nich ciężkie ale czy dla mężczyzn też? Wiem że takie rzeczy się zdarzają, nawet wśród mojego bliskiego kręgu, ale nigdy nie słyszałem żeby facet to przeżywał tak jak ja.
#mezczyzni #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kobiety mają większe społeczne przyzwolenie na okazywanie takich emocji, więc faceci rzadziej okazują. A to jest w ogóle temat drażliwy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim faceci są bardziej skryci, dlatego wydaje Ci się, że jesteś jedyny, który przeżywa stratę, dodatkowo jest jakieś takie przeświadczenie, że facet w takiej sytuacji powinien być podporą dla kobiety i nie okazywać słabości, a przecież każdy ma prawo do smutku, żalu i złości, Ty również... to co Cię spotkało jest okropne i normalnym jest, że przeżywasz. Rozmawiałeś ze swoją partnerką o tym, co czujesz?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @piotrc90 Właśnie obawiam się że nawet jak będziemy mieć już dziecko, a jestem pewny że będziemy prędzej czy później, to już zawsze będę myśleć o tej 1 nieudanej ciąży

@cytmirka pewnie masz rację moja twarz wynika z tego że temat dzieci to główny temat na imprezach rodzinnych i często w pracy bo po prostu w takim kręgu się obracam. Nie wiem jak mam się zachować
  • Odpowiedz