Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psycholog #psychoterapeuta #psychiatra #problem
Hej
Chciałbym się zgłosić do specjalisty tylko nie wiem jakiego bo kompletnie się nie znam kto mógłby mi pomóc w takim przypadku psycholog,psychiatra czy psychoterapeuta, tak w skrócie opiszę mam 30 lvl jestem ogólnie normalnym ziomeczkiem zawsze miałem i mam grupę znajomych, ale mam bardzo słabe poczucie własnej wartości, ciężko mi wyjść z po za własnej strefy komfortu, pracuję w jednej firmie 8 lat ,nigdy nie miałem dziewczyny mimo że jestem wysoki 193cm i dość dobrze zbudowany bo chodzę na siłownie to wstydzę się swojej twarzy, kontakt w 4 oczy z kobietą czy nawet takie zwykłe pisanie jest dla mnie wielkim wyzwaniem, no tak w skrócie bo jest tego wiele więcej, chciałbym w końcu skorzystać z jakiegoś specjalisty bo już sam z tym wszystkim nie daje rady, a bardzo chcę zmienić pewne rzeczy w moim myśleniu, myślałem że sam to ogarnę ale jednak się myliłem

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Psychiatra to raczej od leków, a tego ci raczej nie potrzeba. Psycholog ma mniejsze kompetencje niż psychoterapeuta, bo najczęściej psychoterapeuta ma już 5 lat psychologii i dodatkowo 4 psychoterapii, plus własną psychoterapię i superwizję, czyli konsultuje się z innym terapeutą. Czyli ja jestem za psychoterapeutą, tylko nie jakimś z przypadku, sprawdź opinie i czy ma szkoły. No i poczytaj o nurtach w psychoterapii, co by ci odpowiadało, bo są różne szkoły i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim cześć, z tego, co opisujesz, najlepiej byłoby skorzystać z pomocy psychoterapeuty, a może też psychiatry.
- psychoterapeuta, pomoże ci zrozumieć i przepracować emocje, niską samoocenę oraz trudności w relacjach z innymi. W psychoterapii możesz pracować nad zwiększeniem poczucia własnej wartości, przełamywaniem barier i wychodzeniem ze strefy komfortu, co wydaje się kluczowe w twojej sytuacji. Terapia poznawczo-behawioralna (CBT) albo psychoterapia psychodynamiczna mogą być tu naprawdę pomocne.
- psychiatra przyda się, jeśli
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Idź do faceta nigdy do baby jeśli już. Psycholożki zrobią z Ciebie ciamajdę bo nie są facetami tylko ogarnięty facet może Cię naprawić jak będziesz tego chciał.
  • Odpowiedz