Wpis z mikrobloga

Mam 27 lat i z jednej strony chciałbym już mieć dziecko. Nagle zacząłem w sklepie zwracać uwagę na takie produkty jak np pieluchy czy jak widzę jakieś dziecko sąsiada to sobie myślę o też chcę. Ale z drugiej boję się, że kompletnie sobie nie poradzę z wychowaniem dziecka i skończy na tagu przegryw, będzie bite w szkole czy coś. Też wiem, że to nie jest odpowiednia pora ponieważ nie zarabiam jakoś rewelacyjnie nie mam mieszkania, a różowa dopiero kończy studia. Z drugiej strony chyba nigdy nie będzie dobrego czasu na dziecko i zawsze będzie coś do zrobienia i jeśli nie wpadnę to będę tą decyzję odkładał w nieskończoność. Jednak myśl o posiadaniu dziecka nie daje mi to spokoju i codziennie o tym myślę.
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #tinder #badoo
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdyby każdy tak myślał to ludzkosc by wyginela

@Alinoe_83: i czy cos zlego by sie stalo gdyby ludzkosc wyginela? mysle ze gdyby ludzi nie bylo to nie plakaliby, ze ich nie ma. tak jak ufoludki z marsa, tez nie placza. ziemia moze bez problemu utrzymywac sie bez ludzi
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker jasna sprawa. Ale przecież mówimy o rasowo czystych dzieciach ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@camelinthejungle: klasyka, jesli ktos mysli trzezwo to przykleja sie latke chorob psychicznych i juz nie trzeba brac na powaznie co druga osoba ma do powiedzenia. wszystko co powiedzialem to prawda, suche fakty. moglbym powiedziec nawet, ze duzo niedopowiedzen w tym co napisalem. bo skad sie biora ci wszyscy ludzie np na
  • Odpowiedz
@xXxPu55ySl4y3RXxX co do pierwszego to wiadomo. Co do drugiego to ja np powiedziałem sobie ze nigdy nie będę popelnial tych bledow które widzę teraz jakie popelniali moi rodzice. Wszyscy bliscy mi ludzie mówia że jestem genialnym ojcem a od dziecka słyszę często że najlepszym na świecie. Gdybym mógł cofnac czas chciałbym dziecko w wieku max 25 lat
  • Odpowiedz
Ale jeśli panicznie obawiasz się tych chorób i śmierci, to nadaje się już do leczenia.

@camelinthejungle: nie boje sie ich panicznie. ale moje/twoje/czyjekolwiek dziecko mogloby. chodzi o to, ze tego nie przewidzisz i nie masz nad tym kontroli. najlepiej zapobiegac
  • Odpowiedz
@janekhe czlowieku my tu rozmawiamy o rodzicielstwie a nie o ufoludkach z marsa I tym czy ziemia by sobie poradzila bez nas czy nie. Obawiam się że musisz się udać na inne tagi( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: sugerowales ze boje sie panicznie do tego stopnia, ze powinienem pojsc sie leczyc. sprostowalem, ze nie jest to paniczny strach, a taki normalny, zdrowy, a nawet powiedzialbym ze zmartwienie. uwazasz, ze te rzeczy sie nie dzieja, czy po prostu liczysz ze tobie sie nie przytrafia? bo to jest calkowite przeciwienstwo strachu, nawet glupota, jesli nie przejmujesz sie losem swojego dziecka
  • Odpowiedz
@Alinoe_83: podalem ci przyklad, ktory potem przelozylem tez na ludzi. rownie dobrze moglbym ci napisac ze rozmawiamy o rodzicielstwie a nie o wyginieciu ludzi, wiec #!$%@?. albo nie rozumiesz, albo udajesz ze nie rozumiesz. mozesz mi odpowiedziec na pytanie co by się stało, gdyby ludzkość wyginęła? i dlaczego byłoby to coś złego?
  • Odpowiedz
@janekhe nie doswiadczylbys piekni i przede wszystkim możliwości życia. Jednak tu jesteśmy i oby zostało to jak najdluzej. Moje życie nie jest idealnie, nawet nie jest blisko idealnego ale cieszę się że jest bo to jedyne życie które mam.
  • Odpowiedz
@Alinoe_83: to tylko puste slowa.

cieszę się że jest bo to jedyne życie które mam

gdybys nie zyl, nie moglbys nie byc niezadowolony. czytaj: nic nie zostaloby ci odebrane. jedynym powodem doswiadczania cierpienia jest zaistnienie. jesli nie zaistniejesz, logicznie nie mozesz przezyc zlego, a dobro nie zostanie ci odebrane, nie wiem czy dobrze
  • Odpowiedz
Co do wychowania to jak nie bedziesz z nim spedzal czasu to wyrosnie na przegrywa, a jak bedziesz to nie wyrosnie.

@lukenzi: mądrego to i miło posłuchać.

• Odpowiedz