Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, czy według Was studia w wieku 28 lat mają sens? Obecnie pracuje w korpo i w perspektywie kolejnych 10-15 lat nie widzę się tam. Chciałabym robić coś bardziej z sensem, dlatego myślę intensywnie o pielęgniarstwie. Jestem już po jednym kierunku okołomedycznym, miałam praktyki na oddziałach i wiem z czym to się wiąże. Mam jednak barierę wieku i obawę czy nie jestem za stara. Chętnie poczytam Wasze historie.
#studbaza #pytanie #pielegniarstwo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

myślę intensywnie o pielęgniarstwie.

czy nie jestem za stara.

@mirko_anonim: w tym fachu za stare to są pielęgniarki 80+, reszta to młodziki ;) Zawód przeżywa w Polsce realny kryzys, kiepsko płacą, prestiż niewielki, a odpowiedzialność spora, więc zbyt wielu chętnych nie ma, średnia wieku polskiej pielęgniarki to ponad 50 lat. Jeśli to coś, co cię jara, to na pewno przyjmą cię z otwartymi ramionami.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pielęgniarstwo jak najbardziej, gorzej z położnictwem. Tak jak ktoś wyżej pisał jest kryzys - średnia wieku masakryczna, jednak nie zgodzę się z zarobkami. W ciągu ostatnich paru lat zarobki skoczyły, osobiście polecam. A za stara na pewno nie będziesz :)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Idź na zaoczne, 28 lat to jeszcze młody wiek i zdążysz zmienić zawód. Znam wiele takich przypadków, skończyli studia i pracują, niektóre właśnie jako pielęgniarki, bo w tym zawodzie zawsze brakuje rąk do pracy. Powodzenia, nie ma nad czym zastanawiać.
  • Odpowiedz
@rozowyslonikx: Ostatnio cie pytałem na innym koncie, czy nadal spotykasz się na darmowe jedzenie z tindera.

A nie myślałaś może nad tym, aby poszukać stałego partnera, który za darmo zabierałby cię regularnie do restauracji, oferując jednocześnie pewność i stabilność w relacji?
  • Odpowiedz