Aktywne Wpisy

Gran +341
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria

Salido +257
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz

Chciałbym zaproponować wprowadzenie nowej opcji zakopywania treści na Wykopie -- "brak materiału źródłowego". Obecnie mamy do dyspozycji takie powody jak: duplikat, spam, informacja nieprawdziwa, treść nieodpowiednia oraz nie nadaje się. Myślę, że dodanie opcji "brak materiału źródłowego" byłoby świetnym uzupełnieniem tej listy i przyczyniłoby się do poprawy jakości dyskusji oraz udostępnianych treści.
Dlaczego warto?
1. Wiarygodność treści: W świecie, gdzie fake newsy i niepotwierdzone informacje są na porządku dziennym, ważne jest, aby treści udostępniane na Wykopie opierały się na sprawdzonych źródłach. Nowa opcja pomogłaby eliminować wpisy, które nie są podparte żadnymi dowodami.
2. Podniesienie standardów: Dodanie tej opcji mogłoby zachęcić użytkowników do bardziej rzetelnego przygotowywania treści przed jej publikacją. Więcej użytkowników zaczęłoby zwracać uwagę na wiarygodność informacji, co mogłoby podnieść ogólny poziom dyskusji.
3. Lepsza moderacja: Moderatorzy i użytkownicy mieliby narzędzie, które pozwoliłoby im skuteczniej eliminować treści bez jakichkolwiek podstaw. To krok w stronę utrzymania Wykopu jako miejsca dla wartościowych i sprawdzonych informacji.
Co myślicie? Może wspólnymi siłami uda nam się przekonać administrację do wprowadzenia tej zmiany?
Zachęcam do dyskusji i podzielenia się swoją opinią!
#wykop #propozycja #moderacja #apel
Apel o dodanie opcji "brak materiału źródłowego" jako powodu zakopania treści
@meehow: Myślę, że właściciele wykopu mają to w głębokim poważaniu i żadnej zmiany proponowanej przez społeczność nie zobaczymy.