Wpis z mikrobloga

Mircy jak macie problem pingiem z nowym warszawskim serwerem od Geforce NOW na światłowodzie Orange to polecam zainstalować apkę Cloudflare WARP. Wcześniej miałem na teście ping 39 i łączyło mnie z serwerami EU Central/Southeast(~~28 pingu), a teraz 7 na EU East ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#geforcenow
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Serwery w Warszawie są tylko do planu Ultimate

@Marseloo: bzdura. Pisałem już wyżej, mam Priority, znajduje i łączy mnie bez problemu, przydziela też normalnie RTX 3060

@Oyayebye tylko sprawdziłem na szybko, muszę popatrzeć jeszcze później, bo znów "under maintenance"
  • Odpowiedz
  • 0
@ovdose wrzuć screena, z pełnym paskiem informacji o połączeniu, a nie tylko te trzy kafelki, bo po tym nie wiadomo nawet z jakim serwerem jesteś połączony. Sprawdź też jak kolega pisał czy na pewno masz włączony ten program, bo mam trzech kolegów z światłowodem od Orange w różnych miejscowościach i wszędzie ten sposób działał. Na stronie GFN server status póki co pisali tylko o 4080 kartach w Warszawie, ale mogę się
  • Odpowiedz
@Marseloo: Konfigurowałeś tę aplikację w jakiś specjalny sposób? U mnie zauważyłem, że faktycznie ping się zmniejszył, ale również spadła przy tym prędkość łącza co przy moich obecnych ustawieniach GFN (wszystko na max) finalnie spowodowało jeszcze większe opóźenienia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lumpus: Nie, nie konfigurowałem jakoś specjalnie tego programu. Zrobiłem test i nie zaobserwowałem też dużego spadku prędkości- download z 95mb/s -> 90mb/s, upload praktycznie bez zmian. Jedyną małą wadą jaką dostrzegłem jest to, że od czasu do czasu występuje mała utrata pakietów na ułamek sekundy.
  • Odpowiedz
  • 0
Ten warp to macie w jakiejś płatnej wersji czy te mityczne polepszenie połączenia odbywa się na bezpłatnej wersji?
  • Odpowiedz