Wpis z mikrobloga

Bycie rozsądnym, ulozonym, , niewyrozniajacym się, stroniacym od rywalizacji, nieśmiałym mężczyzna to śmierć za życia.
Jak się zauważa takie cechy u chłopca to należałoby od razu podjąć leczenie - to nie jest normalne, to wbrew naturze.

Kobiecie takie cechy przystoją, bo ona zarówno ma prawo być delikatna skrzywdzona dziewczynka jak i silna niezależna kobita - w zależności co w danym momencie jest jej na rękę. Gdy mężczyzna taki jest, to znaczy że jest mentalnie wykastrowany.

Ja niestety takie bylem i jestem. Jestem skazany na wyrok dożywotniego więzienia własnego s----------a.

#przegrywpo30tce #samotnosc #niesmialosc #psychologia #s----------e
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak się zauważa takie cechy u chłopca to należałoby od razu podjąć leczenie - to nie jest normalne, to wbrew naturze

@bulbulator90: ale jak chciałbyś to leczyć? To jest wgrane w genach i zwie się temperamentem. Nie nauczysz flegmatyka, a już tym bardziej melancholika dynamizmu i rywalizacji, bo nie jest do tego przystosowany genetycznie.

Natomiast z tym, że „to wbrew naturze”, to już się mogę zgodzić. I dlatego też
  • Odpowiedz
@bulbulator90: nawet najwięksi naciągacze wśród terapeutów nie oferują zmiany temperamentu, bo powszechnie wiadomo, że to nieosiągalne. I każdy terapeuta powie Ci, że jedynym, co może zaoferować Ci terapia, to próba dążenia do pogodzenia się z tym, jaki jesteś i do zaakceptowania swojej własnej natury, co też jest trudne i nie gwarantuje sukcesu, zwłaszcza gdy ta „Twoja natura” bezpośrednio uniemożliwia Ci zdobycie tego, czego bardzo pragniesz. Pewnych rzeczy wyleczyć ani zmienić
  • Odpowiedz
@bulbulator90: mnie najbardziej r---------a jak na spotkaniach rodzinnych wujostwo i sami rodzice wielce zdziwieni że nie mogę sobie znaleźć dziewczyny jeśli jestem "taki spokojny, ułożony i dobrze zarabiam". Oni na serio myślą że w dzisiejszych czasach to jakiś atut 😆 Banda zjebów.
  • Odpowiedz
  • 3
@Tetsuya To Januszowo Grażynkowy punkt widzenia. Z ich perspektywy, gdyby teraz szukali partnera, to takie cechy u kandydata /kandydatki byłyby wskazane - bo na stare lata nikt nie ma siły na jakieś wojenki, użeranie się, skandale, dramaty.

Natomiast gdy sami byli młodzi najbardziej kusił zakazany owoc, nieprawdaż? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@bulbulator90: jeśli wykopki wyżej mówią że dynamiczniakiem nie zostaniesz (c--j wie ile w tym prawdy) to możesz spróbować stoicyzmu i owiać siebie mgłą tajemniczości, takie coś też dobrze działa na d--y
  • Odpowiedz
@bulbulator90: Nie wiem, natura. Natura zawsze znajdzie sposób na różnorodność. Ktoś jest taki, a ktoś inny i spoko, przynajmniej nie każdy jest kopią drugiego, już i tak dużo tych kopii.
Poza tym nieśmiali ludzie często po prostu wymagają znalezienia klucza w postaci osób przy których mogliby się otworzyć, jeżeli tego przy kimś nie robią, to znaczy, że nie są ich kluczem i nie pasują do nich.
Dopiero jeżeli ta nieśmiałość
  • Odpowiedz
@bulbulator90: nie no bez kitu, opanowanie i skrytość z dozą nonszalancji działa zajebiście. Wiadomo, że jeśli coś ma trwać dłużej to musisz być na tyle ciekawą osobą żeby nadal być interesujący wraz z odkrywaniem kolejnych kart ale nawet jak nie jesteś xD to może zaliczyć się uda
  • Odpowiedz