Wpis z mikrobloga

a jebię, że też dalej coś takiego ma miejsce, kupiłem w ubiegły czwartek coś na allegro z "dostawa na poniedziałęk" wiem, że tę etykietkę dolepia sobie samo Allegro więc biorąc pod uwagę, długi weekend spodziewałem się po prostu dzisiaj we wtorek

wczoraj patrzę, paczka dalej "w przygotowaniu" więc piszę do sklepu o co chodzi a dzisiaj mi rano łaskawie odpisują "czekamy na opóźnioną dostawę i wyślemy jak tylko przyjdzie"

(°°

zamiast zadzwonić/napisać, że tego nie mają to przeciąganie i czekaj nie wiadomo ile

wisienką na trocie jest to, że sprzedawca ma plakietkę "Strefa Marek Allegro" jako oficjalny sprzedawca tego producenta i oczywiście do dzisiaj oferta wisi z "dostęne 964/999" przedmiotów

#bekazpodludzi #januszebiznesu #zalesie #allegro
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Catmmando ciekawe czy to jakieś bardziej ogólnopolskie opóźnienia czy zwykły przypadek, bo na trzy ostatnie zamówienia wszystkie były opóźnione. Nawet teraz na allegro wisi mi jeszcze jedna ze statusem opóźniona
  • Odpowiedz
  • 0
@Lefty: tak, jest szacowana, chodzi mi bardziej o fakt, że dopiero trzeciego dnia roboczego po zakupie sprzedawca się przyznał, że nie ma tego co kupiłem i mam se czekać na dostawę
  • Odpowiedz
  • 1
@Catmmando
Od jakiegoś czasu, Allegro samo decyduje o szacowanym terminie dostawy. Nie ważne, że sprzedawca ustawi np. wysyłka w trzy dni, jak wcześniej wysyłał np w tym samym dniu, to system z automatu uznana, że otrzymasz towar szybciej niż deklaracja sprzedawcy. Oficjalnie bazuje to na statystykach wysyłek.
To taki system przymusu na sprzedawców.
  • Odpowiedz