Wpis z mikrobloga

Pojeździłem sobie Hyundaiem i30 1.0 t-gdi 120 KM z automatem i musze przyznać że to normalnie z--------a albo przynajmniej sprawia takie wrażenie i to nawet przy włączonej klimie XD.

Pewnie robi słabszy czas do 100 niż e39 528i ale sprawia wrażenie mocniejszego a w trybie sport to już w ogole jak wyścigówka xD, kwestia tego że e39 ma 25 lat, brak turbo i dłuższe przełożenia.

#samochody #motoryzacja #bmw #e39 #hyundai
serek_heterogenizowany - Pojeździłem sobie Hyundaiem i30 1.0 t-gdi 120 KM z automatem...

źródło: 1000019344

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@serek_heterogenizowany Witamy po jasnej stronie między gdzie bierze Cię zażenowanie gdy kolejny Janusz pisze komentarz że do jazdy po bułki do biedry musisz mieć minimum 2.5 litra i o panie toż to silnik się r------e po 50 tys km i Kurła kiedyś to było.
  • Odpowiedz
@serek_heterogenizowany

Pewnie robi słabszy czas do 100 niż e39 528i

O czym ty w ogóle piszesz? przecież takie i30 nie ma nawet podjazdu do takiej e39, sam aktualnie na codzień mam turbo benzynę, wiem że turbo trochę zakrzywia rzeczywistość, ale gdzie 528 a gdzie i30 1.0
  • Odpowiedz
@ithilcrackk: takie i30 ma do 100 11,1s a 528i 7,5s, do tego e39 często robiły lepsze czasy według racelogica niż fabryka, to jest ogromna różnica i nie wyobrażam sobie jak można się aż tak pomylić, turbo benzyna sprawia, że dynamika jazdy wydaje się większa, krótka i szybka skrzynia jeszcze to potęguje, ale bez przesady, pomiędzy tymi autami jest przepaść
  • Odpowiedz
Dobra to było 1.5 turbo 160 KM a nie 1.0, dlatego tak dobrze szło xDD

@serek_heterogenizowany: szło nie mocą, a momentem obrotowym.

Wolnnossak żeby podawał to musi mieć tak cztery litry, a i tak będzie jechał gorzej niż turbo/kompresor o tej samej mocy
  • Odpowiedz