Aktywne Wpisy
darkroman +82
czerwonykomuch +107
Oto Juicero.
Juicero było wyciskarką do soków. Cała jego funkcjonalność ograniczała się do wyciśnięcia soku z opakowania „z siłą dwóch Tesli”. Tak przynajmniej mówił twórca tego rewolucyjnego wynalazku, bo The Guardian na krótkim filmiku wykazał, że do wyciśnięcia tego opakowania wystarczy siła dwóch ludzkich rąk. I nawet nie muszą one być podłączone do WiFi.
Fundusze venture capital, w tym Kleiner Perkins i Google Ventures, zainwestowały w to 120 MILIONÓW DOLARÓW. Firma zawinęła
Juicero było wyciskarką do soków. Cała jego funkcjonalność ograniczała się do wyciśnięcia soku z opakowania „z siłą dwóch Tesli”. Tak przynajmniej mówił twórca tego rewolucyjnego wynalazku, bo The Guardian na krótkim filmiku wykazał, że do wyciśnięcia tego opakowania wystarczy siła dwóch ludzkich rąk. I nawet nie muszą one być podłączone do WiFi.
Fundusze venture capital, w tym Kleiner Perkins i Google Ventures, zainwestowały w to 120 MILIONÓW DOLARÓW. Firma zawinęła
Ziemniaczki lepsze od frytek i kulek ziemniaczanych (づ•﹏•)づ Na luzie mogą być samodzielną przekąską.
Zapraszam po wiecej #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie
A ziemniaki z tego: https://www.youtube.com/watch?v=EF9e54sJGls&list=PLmLymsstPm5471GLHL44r_TjOZAhJyL-X&index=3
Tak to wyglądało przed pieczeniem, niestety zgubiłam prawilną szpryce:
@arinkao: Robiłem takie ziemniaki dobre 10 lat temu, kiedyś był na nie przepis (zbliżony) w biblioteczce Poradnika Domowego, nie wiem czy kojarzysz taką serię książeczek? Tylko za cholerę nie pamiętam w którym numerze. I fakt, w miarę szybkie i znacznie smaczniejsze od frytek czy kuleczek. Nabrałem smaku, muszę odkopać stary przepis i porównać z tym z filmiku, zrobię do obiadu w niedzielę (。◕‿
W wielu przepisach dodają mąkę. Ja tego nie zrobiłam i myślę że dobrze, tylko jedno duże jajko i 4 żółtka na 3 litry ugotowanych ziemniaków.
Inne wariacje to dodanie czosnku ale moja jest podstawowa, posmarowałam je masłem przed wsadzeniem do piekarnika. Do ziemniaków używają też gałki muszkatołowej, mi ona średnio smakuje. Ziemniaki
Ja do takich różnych ostatnimi czasy silikonowego rękawa używam. Dobrze mi się sprawdza do napełniania foremek ciastem
@arinkao: zajebiste, zrobie te ziemniaczki z tymi polędwiczkami i tym sosem tylko bez tej kapusty z selerem xD