Aktywne Wpisy

Salido +330
Minął 20. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-5
Pobierz
Aiusteia +11
#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem
Jeden z nielicznych tagów, które ostatnio musiałem wrzucić na czarno.
Jeden z nielicznych tagów, które ostatnio musiałem wrzucić na czarno.

Dziękuję wam o bardzo dobrzy i odpowiedzialni rodzice. W czwartek syn opowiadał, że kolega z grupy bardzo kichał, kaszlał i smarkał. W piątek to samo. Nie wiedziałem który to i zamierzałem zwrócić uwagę w poniedziałek opiekunom. W sobotę młody dostał lekkiej gorączki i kataru. No dobra... W poniedziałek jedziesz do babci. W poniedziałek ja prawie 39°. No to we wtorek do lekarza. Wczoraj rano żona narzeka no i wyszła wcześniej z pracy bo ponad 38°. Dziadek który mieszka z nami narzeka od rana i ma 38°. Babcia i dziadek również chorzy. Czyli jakiś grzmot dawał chore dziecko do przedszkola i udupił 5 osób. Testy wykazały standardowo #covid.
Czy mogę gdzieś takiego wuja zgłosić, zaskarżyć? #prawo #zalesie
Ps. Młody jak zwykle dwa dni katarku i już motorek w tyłku. Pozostałe również. A my zdychamy...
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
No i oskarż swój system immunologiczny, że się o-------a
@mirko_anonim: moja żona pracuje w przedszkolu i znam ten ból, też parę razy przechorowalem przez cudze gówniaki, ALE trzeba na to spojrzeć obiektywnie, większość rodziców tych dzieci pracuje i zwyczajnie nie może sobie pozwolić na branie wolnego za każdym razem jak młody kichnie
Tj. przynajmniej w naszej kulturze - w Japonii byłoby inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najlepsze co mnie w życiu spotkało to praca zdalna żeby nie musieć jeździć metrem i
@mirko_anonim: w pracy jest dokładnie to samo, Polacy uwielbiają udowadniać światu, że są niezłomni i żadna grypa im nie straszna, tak też uczą dzieci
@Zara_wracam: OP i jego rodzina mogą sobie pozwolić? Dziadkowie też mogą sobie chorować?
Zadzwoniłem dzisiaj do przedszkola powiadomić że młody ma covid i w razie objawów poinformować innych rodziców, że się pojawił. Co mi dyrekcja odpowiedziała? Tak wiedzą, bo zwrócili uwagę matce chorego dzieciaka, a ona "bo mąż jest w domu chory na covida i ja też mam lekka gorączkę."
Kurtyna.
────────