Wpis z mikrobloga

@typeson:

Jak sobie wyobrażasz mobilizacje bez komisji kwalifikacyjnych? Będą chodzili i pukali po drzwiach czy w domu jest mlody zdrowy mężczyzna?

Dlaczego dyskryminujesz połowę populacji? Gdzie silne i niezależne kobiety? Według ciebie mężczyzna nie ma prawa do życia i samostanowienia o sobie? Może w takim razie szanownym paniom zamiast wezwania na ćwiczenia, wręczać kwit na inseminacje, zwłaszcza tym bezdzietnym lub z jednym
  • Odpowiedz
i pukali po drzwiach czy w domu jest mlody zdrowy mężczyzna?

@typeson: pukać to oni sobie mogą siebie.
Płacimy podatki na ten p--------k? Płacimy.
Skoro nie potrafią zabezpieczyć kraju, to niech zajmuje go najeźdźca i elo.
  • Odpowiedz
@wtrawiepiszczy @tellet Zdaje się, że póki nie zrzekniesz się obywatelstwa, godzisz się na taki stan rzeczy. Jeśli rodzisz się w tym kraju, zostaję ci nadany pesel itd. to stajesz się częścią społeczeństwa, państwa, wspólnoty. Czerpiesz z tego korzyści, ale płacisz też cenę.

Niemki muszą pracować do 67 roku życia, a Polki do 60. Czy jest to sprawiedliwe? No nie, w takim chorym świecie żyjemy. Dlatego w kontekście tego że 20
  • Odpowiedz
Ja nie mam kategorii A

@typeson: no to proponuję utkać ryja i być ewakuowanym z kobietami i dziećmi.

zostaję ci nadany pesel itd. to stajesz się częścią społeczeństwa, państwa, wspólnoty. Czerpiesz z tego korzyści, ale płacisz też cenę.

@typeson: Cenę płacę w pit, vat i jeszcze kilku innych podatkach.
  • Odpowiedz
@tellet: Wszyscy ludzie płacą podatki, a mimo to pobór jest w państwach Europy, w tym dla kobiet. Jaki z tego wniosek?
Trzeba walczyć o swoją godność. Aktywnie. Od pisania narzekań w necie nic się nie zmieni.

@typeson Akurat ten pogląd jest jak najbardziej na miejscu. Tu nie chodzi o to kto ma jaką kategorię, a o podejście państwa względem obywatela.
Ja też nie rozumiem tej całej sensacji w
  • Odpowiedz