@wfyokyga akurat przedwczoraj obejrzałem Drużynę, a wczoraj połowę 2 wież. ( ͡°͜ʖ͡°) @Wierzbek mi jakoś wlace 4k się lepiej nie ogląda, jakieś takie sztuczne się przez to wydaje.
@Wloczykij2: rozumiem i szanuję. Oglądałem na VHS na DVD, Blu-ray i przyszedł czas na 4K. Nie żałuję niczego (ʘ‿ʘ) mi 4K pasuje bo jest jaśniej i wszystko fajnie widać :)
@salad_fingers: Problemem jest to, że wersje na BD w HD oraz 4K to mają inny color grading. 4k = bardziej niebieski, HD bardziej idący w pomarańcz/zieleń? Z kolei bloom w oryginalnym wydaniu kinowym był CHYBA (bo już nie pamiętam xD) trochę przesadzony.
DVD nie miał białego filterka we flashbackach/zielonego filtra jak w HD/oryginalne kolory/filmowe ziarno
I tak, istnieją ponoć jakieś fanowskie blureje z poprawionym gradingiem xD A LotR nigdy nie był tworzony z
źródło: temp_file3009639567591114932
Pobierz@Wierzbek mi jakoś wlace 4k się lepiej nie ogląda, jakieś takie sztuczne się przez to wydaje.
źródło: temp_file1070622297500673242
Pobierzźródło: temp_file3071428140257842615
Pobierz@Wierzbek: A to 4K rzekome to chyba jakiś zwykły cyfrowy upsample, prawda? Tzn. nie jest to pełnoprawny remaster
Z kolei bloom w oryginalnym wydaniu kinowym był CHYBA (bo już nie pamiętam xD) trochę przesadzony.
DVD nie miał białego filterka we flashbackach/zielonego filtra jak w HD/oryginalne kolory/filmowe ziarno
I tak, istnieją ponoć jakieś fanowskie blureje z poprawionym gradingiem xD A LotR nigdy nie był tworzony z
źródło: mlxdsfsjtt7d1
Pobierzidem szukać wersji takiej co jej jeszcze nie widziałem - Fanowskiej ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
źródło: br-lotr
Pobierz