Aktywne Wpisy

tesknilam_ +296
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +361
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w moim życiu najbardziej, powiedziałbym, że dzieci. Ekhm... Dzieci, które dały mi popalić, szczególnie kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie trudne sytuacje wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rodzicielsko rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie z dziećmi to śpiew, życie z dziećmi to taniec, życie z dziećmi to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd czerpiesz tę siłę? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie własnych dzieci, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład buduję z klocków lego, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby prać... znaczy... kupy. ( ͡º ͜ʖ͡º) #heheszki
źródło: temp_file7242182582626380160
Pobierz