Wpis z mikrobloga

@wyjek: Ostatnio też ciągle konjac wcinam, generalnie zapychacz ale czasami dzięki konsystencji i dodatkom można zapomnieć ze prawie nie ma smaku (o ile ktoś tego śmierdziela wcześniej porządnie opukał). ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 3
@Gentleman_Adrian ja pierwszy raz robiłem, kupiłem 3 małe paczki bo uznałem że mało się tego wydaje. dopiero po fakcie kolega mnie uświadomił, że w daniach z konjaciem to warzywa czy inne składniki mają grać główną rolę xD i nagotowałem tego cały gar a nie wyszło zbyt dobre. amuszę znaleźć jakiś dobry przepis
  • Odpowiedz
@MagicAlonso: Takiego porównania jeszcze nie słyszałem, ale z Arminem Meiwesem nigdy nie rozmawiałem i nie wiem czy miał okazję próbować konjac. :D @wyjek Generalnie albo słyszę ze jest wstrętny zapach, albo ze nikt tego nie czuje. Ja jestem pomiędzy, przy otwarciu czuć, natomiast ja to wrzucam w sitko głównie aby pozbyć się wody i przy okazji płuczę - na tym etapie czuje ze ma jakiś niezbyt zapach (trochę jak
  • Odpowiedz