Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czemu jestem takim leniwym i bez ambicji idiotą. Moje zachowanie to totalny absurd. Dajcie wiarę, że potrafię negocjować swoją pensję w dół, gdzie wszyscy inni walczą o każdy grosz więcej. Już pominę to, że pracuje poniżej swoich kompetencji i całe życie odmawiałem wszelkich awansów. Absurdalna sytuacje spotkała mnie w tamtym tygodniu. U mnie w pracy jest coś takiego jak wakacje pod gruszą czyli pieniądze na wakacje. Warunkiem tego jest wzięcie minimum 10 dni urlopu pod rząd i wypełnienie wniosku. Jestem tak leniwy, że powiedziałem w hr, że albo oni to zrobią za mnie albo ja nie chce z tego skorzystać. A wniosek to podanie danych i policzenie jakiejś średniej pensji z ostatnich miesięcy. Po prostu mi się nie chce tego liczyć. Mogę zapłacić komuś z 500zł i niech policzy za mnie ale mi się nie chce. I teraz w pracy jestem tym dziwakiem który odmawia pieniędzy bo nie chce mu się papierka wypełnić. Każdy mnie nazywa idiotą na każdym kroku. A mi się nie chce...
#zalesie #korpo #praca #pracbaza #lenistwo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim opisywałeś swoje problemy już kilka razy i mam wrażenie, że ze swojego lenistwa/braku ambicji tworzysz swoją główną cechę charakteru i tarczę przed światem.
Bo po co rozmawiasz z HR o wczasach pod gruszą skoro nie jesteś zainteresowany zwrotem. Nie chcesz, nie składasz. A Ty zachowujesz się jakbyś chciał żeby wszyscy widzieli, że nie jesteś zainteresowany. Podobnie negocjowanie w dół - tak jakbyś chciał wykrzyczeć jestem inny, jestem przeciwko systemowi, NIE
  • Odpowiedz
Bo po co rozmawiasz z HR o wczasach pod gruszą skoro nie jesteś zainteresowany zwrotem. Nie chcesz, nie składasz. A Ty zachowujesz się jakbyś chciał żeby wszyscy widzieli, że nie jesteś zainteresowany.

@xentropia: Chyba trafiłeś w punkt. Wczasami pod gruszą trzeba się zainteresować, dowiedzieć, spytać. To po co to wszystko robił skoro mu się nie chce?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Napisz to jeszcze czterysta razy, może coś się zmieni. Wrzucasz ten wpis co kilka dni ze zmienionymi szczegółami, serio nikogo nie interesuje czy ci się chce czy nie chce, nie chcesz to nie rób, co to za dziwna próba dowartościowania się tym, że obcy ludzie z neta ci napiszą co kilka dni "no dziwne, może idź do lekarza".
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @AlexBrown: Wydawało mi się, że adhd to takie pobudzenie jakieś, ja mam odwrotnie, brak chęci na nic

@xentropia: Bardzo możliwe, że podświadomie takie sytuacje nakręcam jeszcze bardziej. Z jednej strony jest mi głupio i przykro oraz źle się czuje, że takie drobiazgi mnie nie cieszą, a bardziej zrezygnowanie z nich jeżeli to wymaga jakiejś drobnej pracy.
Nie rozmawiam z HR, to oni rozmawiają ze
  • Odpowiedz