Aktywne Wpisy

Halo #bialystok - obłoki srebrzyste do oglądania som! Dla mnie się podoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#astronomia #pogoda #ciekawostki
#astronomia #pogoda #ciekawostki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
nieodgadniona +36
Czy każdy ma tak, że nieustannie myśli?
Ciągle myśli w głowie, niezależnie od sytuacji i pory.
Rozmawianie z samym sobą, analizowanie, planowanie, motywowanie, zachwalanie.
Męczy mnie to.
Chciałabym chociaż na krótką chwilę móc to wyłączyć.
Odprężyć się.
Ciągle myśli w głowie, niezależnie od sytuacji i pory.
Rozmawianie z samym sobą, analizowanie, planowanie, motywowanie, zachwalanie.
Męczy mnie to.
Chciałabym chociaż na krótką chwilę móc to wyłączyć.
Odprężyć się.

Niestety Google nie pokazuje żadnych analiz ani nie mogę się dokopać do opinii prawników na temat tego, co twierdzi audytor, że można nagrywać te obiekty z ulicy (bo wg ustawy nie można wcale i wg RPO ustawa daje pole do nadużyć).
Sąd może orzec przepadek sprzętu nagrywającego, np. telefonu, kamery...
Nie oglądałem wszystkich filmów audytora, ale z tych najnowszych niczego nie można się dowiedzieć, żadnych podstaw prawnych, tylko uparcie twierdzi, że wolno. W rozmowie z ochroniarzami powinien przytaczać te przepisy, ale woli robić dymy.
#prawo #audytobywatelski
@SendMeAnAngel: W Polsce, wszystko co nie jest zakazane, jest dozwolone. Zatem w zasadzie nie może podać przepisu jeśli robi coś legalnie, coś co nie jest zakazane. Chociaż, o dziwo istnieje przepis, który nie zakazuje fotografowania a wręcz zezwala.
Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83)
Od 2003 roku istnieje rozporządzenie ustalające obiekty podlegające szczególnej ochronie. Nie wolno było ich fotografować nawet przed wejściem w życie nowej ustawy. Czy ten zakaz był skuteczny? Prawdopodobnie nie.
Fotografowie byli zatrzymywani przez ochroniarzy i sokistów podczas fotografowania dworców kolejowych. Tu przepisy też były niejednoznaczne. Wyszło na to, że zakazu fotografowania terenów kolejowych od
Nie obowiązuje, już dawno wolno je fotografować. Nie ma obecnie przepisu (poza ustawą o obronie ojczyzny), który zakazywałby fotografowania jakichkolwiek obiektów z wyjątkiem tych oznaczonych znakiem określonym w nowym rozporządzeniu, które nie istnieje. Przypomnę, bo możesz nie pamiętać - MON osobiście
@SendMeAnAngel od roku nie zostało naprawione xd
@SendMeAnAngel: Audytor wspominał, że ma swoje sposoby na zabezpieczanie nagrań o których nie chce mówić z wiadomych powodów.