Wpis z mikrobloga

@kmicolo: Masz jakiś przykład bo nie potrafie tego wyciagnac ze źródeł wykopu :) Jeszcze aż taki pro nie jestem żeby zrozumieć jak to działa :) Wystarczy mi jakiś przykład i dojde do tego :)
  • Odpowiedz
![](...)
JS:

var nsfws = document.querySelectAll('[data-nsfw]');

for (var i = 0; i < nsfws.lenght; i++) nsfws[i].onclick = function() { this.style.haight = 'auto'; }
  • Odpowiedz
@kmicolo: Troche mi to rozjaśniło aczkolwiek chciałbym aby skrypt zmieniał wszystkie obrazki w danej klasie na np 18plus.jpg. Klasa bym oznaczal te do ocenzurowania potem bym to rozbudował o trzymanie zmiennej w cookies czy ma zmieniać czy nie :)

@Hauleth: Jeśli dobrze rozmumiem twoj skrypt jedynie zmniejsza wysokosc tak ?
  • Odpowiedz
@kmicolo: dzieki za pomoc i za propozycje, ale jakbym tak podchodził do tego to niczego bym się nie nauczył :) Nie jest to coś ekstra pilnego itp :) Poprostu mało miałem do czynienia z JS :)
  • Odpowiedz
@kmicolo: Nie, szukam rozwiazań i bawie się nimi na nich się ucze jak coś działa itp rozkładam na czynniki pierwsze i z nich buduje to co potrzebuje :) Myślę, że wiesz o co mi chodzi :) Jak wspomniałem z JS jestem noga z innych języków też :) ale dojde do tego :D Zajmie mi to 10 razy dłuzej jak nie więcej ale przy okazji szukając dlaczego coś przestało działać naucze
  • Odpowiedz
@kmicolo: @mjkl: ja tam rozumiem za wiedze się płaci :) i nie mam nic przeciwko :) @Hauleth: @plushy: Doszedłem do tego, że w 100% wystarczy mi w Jquery funkcja replaceWith() i ubranie tego w cookie, które wyzwala funkcje jak nieznajduje odpowiedniego ciastka. Zamieniony kod będzie miał funkcje zapisania do cookies odpowiedniej wartości tak że po przeładowaniu funkcja replaceWith() już się nie wykona bo będzie
  • Odpowiedz