Wpis z mikrobloga

Chyba już pytałem, ale może coś się zmieniło. Jak śmiga god of war na SDecku? Są gameplaye na youtubie, ale chodzi mi o całokształt, a nie najlżejsze dla sprzętu momenty.
Tak jak Wiesiek 3/ gra V czy inne duże gry?
#steamdeck
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grysik: gra wygląda dobrze i się spoko gra, ale po pewnym czasie zaczyna ją wywalać, niby wyciek pamięci i da się to naprawić coś tam instalując. Ja dodatkowo po 3h~~ gry doszedłem do miejsca, gdzie po naciśnięciu dzwigni zawsze crashowało mi gierke, więc ja odinstalowałem.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@anro_ takiej odpowiedzi potrzebowałem. GOW jest teraz w spoko cenie, ale chyba nie tam dobrej, żeby się denerwować w razie czego.
  • Odpowiedz
@Grysik: No ogólnie, jak nie chcesz kombinować to nie polecam, nie wiem dlaczego ta gierka ma zielony znaczek na steamie, jak nie działa tak jak trzeba.
  • Odpowiedz
@Grysik @anro_ @tomaszek1161

Jeśli chodzi o te zawiechy i restarty, to musicie sobie zwiększyć plik stronicowania. To taki plik tymczasowy, do którego przerzucana jest zawartość ramu, która
nie jest w tym momencie potrzebna.

Oryginalnie ma on tylko 1gb, a sama gra ma jakiegoś nienaprawialnego Buga związanego z tym, że nie może sobie wyczyścić na czas tego pliku podczas gry i kiedy ten 1gb się zapełni, to następuje zwiecha systemu
  • Odpowiedz
@Glacial: ale co mnie obchodzi, że sobie coś instalujac bede mogl przejsc gierke, rownie dobrze moge przejsc sobie na pc bez kombinacji. Co do VRAMU to sobie zwiekszylem w biosie, ale i tak dalej mi wywalalo za kazdym razem kiedy klikalem dzwignie, wiec to gowno usunelem. Problemem w tym wszystkim jest to, ze na steamie gierka ma zielony znaczek, co dla zwyklego uzytkownika znaczy, ze powinna ona smigac bez wiekszego
  • Odpowiedz