Wpis z mikrobloga

@bgucci: zależy co tam chcesz mieć, tak naprawdę obojętne, byle zmieściło Ci się wszystko co potrzebne, organizacja wnętrza zależy od Ciebie. Mam ładownicę na stazę, która noszę przy pasku/szlufkach (zależnie od tego czy zakładam pasek do spodni, czy nie), apteczkę z izraelskim, hemostatykiem i nożyczkami pasującą do molle, ale z reguły po prostu luzem na wierzchu, a pierdoły typu zwykle plastry, bandaże, odkażacz w osobnej. Czyli to, co niezbędne przy
  • Odpowiedz
  • 0
@DoktorVincent @kasiknocheinmal: znasz jakąś apteczkę gotową by np do niej dodać elementy które według mnie brakują? jeśli chodzi o użycie jej, jestem przeszkolony ze względów zawodowych, głównie z lenistwa nie chce mi się komponować od zera - szukam jakiejś rozsądnej bazy
  • Odpowiedz
@bgucci: nie, mam od brata jakąś saszetę do molle, do której wpakowałam izraelski, hemostatyk, gazę do pakowania ran i nożyczki. Ładownicę mam tę: https://militaria.pl/p/ladownica-jb-tacticals-na-staze-taktyczna-tourniquet-molle-pouch-black-1021312 , stazę CAT. Nie chciałam z siebie robić niedzielnego taktycznego ratownika, bo bez sensu, przygotowałam to pod kątem przydatności i dostępności w razie potrzeby.

A zwykle opatrunki (bandaże, gazy, plastry odkażacz) wsadziłam do walizki od Glocka, bo pistolet przełożyłam do różowej i mi została oryginalna wolna
  • Odpowiedz
  • 0
@kasiknocheinmal a polecasz gdzie kupować wyposażenie apteczek? Z neta po prostu czy apteka? Żeby majątku nie zostawić jak będę kupował po jednym plasterku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@bgucci: opatrunki kupowałam przez net w aptece (po prostu dorzuciłam trochę do tego, co już miałam w domu, chyba na doz.pl było wtedy dość tanio to, co potrzebowałam), CATa albo w militariach, albo w tym aedmax właśnie, którego linkowałeś (nie pamiętam dokładnie, tam gdzie były akurat tańsze, ale żeby na pewno były oryginały, a nie chińskie podróbki, na to nie ma co skąpić), hemostatyk tak samo (ale pamiętaj, że hemostatyk
  • Odpowiedz
@bgucci: ja biorę ze sklepu szkolimy.net mają legit towar i dlugie terminy przydatności do użycia. W swoim ifaku (resqline ramp) mam:
-nożyczki do szmat (ja mam jakieś cywilne, te składane gerbera to fajnie wyglądają, ale jednak wolę zwykłe, proste, nie ma się co zepsuć i każda małpa umie użyć)
-staza (u mnie Cat gen. 7)
-KLOTPAD Z-FOLD na gazie
-dwa izraele
-wentylowany opatrunek Chest
  • Odpowiedz