@anonim1133: jest tam opcja dzielonego folderu jak w dropboxie? Da się udostępniać pliki na zewnątrz bez wskazania czyj to dysk, albo chociaż udostępnianie pojedynczych plików z linka? Da się utworzyć galerię do przeglądania jak w dropie?
Udostępniony katalog(sam się w sumie zrobił w galerię;)
@Strigiformes: Nie wiem czy ma wszystkie, ale podstawy ma na pewno, niczego Ci nie braknie jak nie używasz jakichś zaawansowanych funkcji - jeżeli tak, to sprawdź ;P
Arkusze, Docs i to od prezentacji są w porządku. Używałem nie raz.
@anonim1133: no wszystko to fajnie wygląda, ale z tego co widzę to chyba nie ma takiej opcji jak w dropboxie, że zdjęcia z aparatu wrzuca automatycznie na dysk.
@anonim1133: no ale robię foto telefonem i chcę mieć je na dysku komputera, żeby łatwo przenieść, albo wysłać komuś linka. z resztą dziwny jest ten interfejs od g+ nie wiem co widzę ja, a co inni. jakoś to tak niepewnie wygląda.
@anonim1133: jest tam opcja dzielonego folderu jak w dropboxie? Da się udostępniać pliki na zewnątrz bez wskazania czyj to dysk, albo chociaż udostępnianie pojedynczych plików z linka? Da się utworzyć galerię do przeglądania jak w dropie?
@Przemok: ja właśnie zastanawiam się co lepsze.
@Strigiformes: W sumie to nie wiem :(
Można udostępniać po linku, prawie na pewno. Ale... Zawsze udostępniałem innym którzy mieli gDrive(kto nie ma? :P)
Tak, można wspóldzielić foldery, robimy tak teraz z całym rokiem na studiach ;)
no i może dlatego że się przesiadłem z google apps na live domain
można współdzielić foldery
Używasz tego googlowego offica?
@Strigiformes: Prawie tylko jego. Polecam, jest super. Proste, działa szybko, dostępne na każdym komputerze.
https://drive.google.com/file/d/0B1r5ERaIdxd8U2xmSS1EcnpSLVU/edit?usp=sharing
Co do offica, to widzę, że chodzi to całkiem nieźle, tylko czy ma wszystkie funkcje jak office od microsoftu.
@Strigiformes: Nie wiem czy ma wszystkie, ale podstawy ma na pewno, niczego Ci nie braknie jak nie używasz jakichś zaawansowanych funkcji - jeżeli tak, to sprawdź ;P
Arkusze, Docs i to od prezentacji są w porządku. Używałem nie raz.
Te wysłane automatycznie widzisz tylko ty, dopóki nie udostępnisz.
btw. to właśnie zobaczyłem, że wysyłanie linku z gdrive nie jest w pełni anonimowe. teraz znam Twoje konto google i mogę dodać Cię do kręgów ;>
@Strigiformes: