Aktywne Wpisy

Plotkova99 +21
Opowiem Wam swoją historię... Ukończyłam studia na najwyższym poziomie na tle uczelni (Ocena 5, której nikt nie uzyskał poza mną). Następnie pracowałam w PGNiG przez 5 lat, później z powodu konieczności poszukiwania większych dochodów (posiadam kredyt hipoteczny) zatrudniłam się w większej firmie, którą na pewno kojarzycie jeśli jeździcie trochę po Europie.
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten

PorkaTurbo +78
#obrazyporka #sztukadoyebana Władimir Dawydenko (Владимир Давыденко) to współczesny rosyjski malarz z Lipiecka w Rosji. Tworzy w różnych gatunkach: pejzaż, maryny, portret, martwa natura. Szczególne miejsce w twórczości Dawydenko zajmuje temat rosyjskiego monastycyzmu. Analizując jego twórczość trudno powstrzymać się od porównań z rosyjskimi klasykami Iwanowem, Szyszkinem, Perowem, czy Repinem.
#obrazy
#obrazy
źródło: 01 Vladimir Davydenko - May Day (2025) 2
Pobierz

Tak z ciekawości i bez żadnych przytyków, ale powiedz w jakich grach Twoim zdaniem walka jest lepsza? Bo zawsze c myślałem, że soulsy przede wszystkim stoją dobrą walką
sporo grach w innych gatunkach daje mi wieksza satysfakcje niz soulsy w ktorych mi nie pasuje ze sama walka jest zupelnie obtarda z jakiekolwiek glebi poza tam jakas roznorodnosci buildow i stoi w takim dziwnym rozkroku pomiedzy rpgem a gra akcji
ale koniec koncow mimo ze za bardzo model walki w tych grach mi nie siedzi to najlepszy element tego gatunku
cala
Dla mnie soulsy są fajne z dwóch powodów:
-rozgrywka nie ogarnicza się do press X to win - masa gier teraz jest tak banalnie prosta i tak prowadzi gracza za rączkę, że przysypia się przy tym. Pół biedy jeżeli ma dobrą fabułę i jest dobrze wyreżyserowana to wtedy jakoś mimo wszystko się broni, ale przy przeciętniakach jest to dla mnie niemal nie do zniesienia.
-są regrywalne bo dają sporo
@ReeceWithouterpoon: spoko, rozumiem ale w takim razie jakie gry mają dobry combat według Ciebie? Slashery typu: Ninja Gaiden, DMC, Nier Automata?
Bo na pewno nie gry typu Wiedzmin i Assassin, gdzie walka jest mega uproszczona i niesatysfakcjonująca.
podobnie z stellar blade, spodziewalem sie klasycznego slashera a dostalem soulslike
to samo bylo po sukcesie serii arkham, nagle kazda gra musiala kopiowac ten sam model walki