Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@deletenomads: Oj nie byłbym taki pewien, KO w 2021 miała 13% poparcia i każdy wróżył jej upadek. A sam widzisz gdzie jest dziś. Na razie wygląda to dla nich bardzo kiepsko.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tamerlan: No właśnie, mnie to po prostu boli, bo przez parę miesięcy dobrze i unikali kontrowersji. Ale aferą z Babiarzem dali do zrozumienia, że lepiej tą telewizję zlikwidować, bo w tym miesiącu już kilka mocnych wpadek zaliczyli. Tylko, że pewnie nikt z koalicji nie chce słyszeć o takim pomyśle...
  • Odpowiedz
@Koziom: na razie jest przyzwolenie na niezrealizowanie obietnic i przymykanie oka bo rozliczenia w końcu zajmują czas. Jak trzeba coś uchwalić, dogadać się w koalicji a na końcu przegłosować to okazuje się że nie punktow łącznych, w ministerstwach każdy wiceminister z innej opcji, nikt na nikogo nie jest w stanie wpłynąć nawet w swoim gronie.
Jaka jest recepta na zamaskowanie nieudolności każdej ekipy rządzących? Nie tylko tej?
Temat aborcji. Wrzucasz
  • Odpowiedz
@Koziom: J---e mnie to. Obie partie PiS i PO są do utylizacji. Tusk i Kaczyński do utylizacji. Boomerzy rządzą od 30 lat i tylko kłócą się ze sobą mając 60-70 lat. Żaden z tych bezmózgów nie myśli o przyszłości, nawet o swojej przyszłości na starość, tylko wylewają z siebie jad. Czas zacząć myśleć pro-wzrostowo, innowacyjnie i nowocześnie. Czas sprywatyzować służbę zdrowia, czas zbierać kapitał na badania i rozwój. Czas myśleć
  • Odpowiedz
@Koziom mam nadzieję, że PiS wystawi Morawieckiego na prezydenta, inaczej już za rok może być gorąco w drugiej turze, a prezydent pisowiec = ułaskawienia dla skazanych swoich i faktyczny brak możliwości depisizacji kraju (nowe ustawy o: prokuraturze, KRS, Sądzie Najwyższym, TK, KRRIT itd.).
  • Odpowiedz