Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +266
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
Zarys ogólny: Ja, 28 lat, ateista, zagorzały lewicowiec, skrajny liberał społeczny. Ona, 26 lat, katoliczka, głosuje na Konfę, konserwatystka.
Poznaliśmy się jakoś 3 miesiące temu. Ja byłem już w kilku poprzednich związkach z dziewczynami o podobnych do moich poglądach. Niestety, zawsze kończyło się to zerwaniem. Odkąd z nią jestem, mimo tych różnic, mam wrażenie, że nie dogadywałem się tak dobrze z nikim. Doskonale mnie rozumie, zna moje potrzeby, także te łóżkowe (mimo tego, że na początku mówiła, że nie robi tego na pierwszej, drugiej czy trzeciej randce). Jest bardzo dobrze wykształcona. Ukończyła medycynę. Mieszkamy w dużym mieście, jeszcze nie razem, ale ta wizja dość dobrze nam się klaruje. Mimo jej nieśmiałości, spokoju, mam do niej ogromną słabość. Myślimy dość poważnie o przyszłości, a w kwestiach religijnych zupełnie nie wchodzimy sobie w drogę. Myślicie, że ma to rację bytu? #zwiazki #szaremyszki #szaramyszka #tinder #rozowepaski #religia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy ty jako ateista będziesz w stanie przyjąć religijny związek z dobrodziejstwem inwentarza, czyli ślub kościelny, nauki przedmałżeńskie, spowiadanie się sukienkowemu, chrzest i komunia dziecka, powierzanie dzieci klerowi i ich indoktrynacja, presję rodziny na ciągłe obrządki. XD Dla mnie za mocne, nie dałbym radę, dlatego moja jest antyklerykałem i bardzo mi to pasuje.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim:
Założyciel tej partii twierdzi ze kobiety przesiakaja poglądami mężczyzn z którymi sypiają, więc spokojnie bzikaj i ona w końcu się nawróci na ideologię lewicy.
To prawda, jestem tą katoliczką xD
@mirko_anonim: wchodzicie, żyje w grzechu w takim układzie, jak będziecie mieszkać razem, to tym bardziej. Tyle w kwestii katolicyzmu i konserwatyzmu.
Niby, a jednak szlauf pospolity.
Wiem, że to jest często wybiórcze, ale nie nazywajmy tego konserwatyzmem.