Aktywne Wpisy
majkel34 +26
Przegrywex +3
Coś mi tu nie pasuje.
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
"Innym typem koledżu jest community college, w którym po dwóch latach studiów otrzymuje się tytuł Associate (jego polskim odpowiednikiem jest technik).
Termin college odnosi się w Stanach Zjednoczonych do wyższej edukacji niezależnie od tego, czy kończy się tytułem Associate, czy Bachelor."
#usa #ameryka #edukacja
Ehhh jak jestes w USA to aplikujesz na pozycje jakie ci się spodobają. Zawsze możesz powiedzieć ze studia zrobisz w trakcie. Podejscie do pracy jest najważniejsza w USA.
Ja bym to widzial tak - high school to odpowiednik szkoły średniej, a dwa lata w collegu to jak studium w Polsce z licencjatem.
Uznają polskie dyplomy, ale wiesz jak to jest -- bronią swojego rynku, bo nagle wszyscy przyjeżdżali by z dyplomami z zagranicy i ich szkoły by upadały.
@xiv7: Jeśli chodzi o wykształcenie w Stanach Zjednoczonych które musisz mieć żeby cię przyjęli do pracy to bardzo często tak jest, że nawet studiów zagranicznych do końca tam nie traktują jako czegoś pełnowartościowego, ale to jest w ten sposób iż mówią ci masz zrobić to, to i to i cię przyjmują.