Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Ferm100 o co chodzi z rowerzystami w tym kraju? W dupie macie przepisy wpierdlalacie się na czerwonym ścieżek nie używacie pieszych nie przepuszczacie wszędzie myślicie że macie pierwszeństwo nie potraficie używać wyobraźni ryzykujecie nie raz życie w debilny sposób na przykład w----------c się na przejście dla pieszych pod nadjeżdżający autobus 18 ton zmuszając go do hamowania to samo na czerwonych światłach notorycznie jeździcie gdzie się wam tak spieszy grupa najbardziej narażona
  • Odpowiedz
@Ferm100: W sumie brzmi jak tekst typu "z sytuacji które się nie wydarzyły, ta nie wydarzyła się najbardziej". Mam ponad 26k kilometrów na szosie i jeżdżę po ruchliwych ulicach w większości bo głównie takie u mnie są i przez tyle kilometrów chyba nie uświadczyłem tego wszystkiego co ty przy jednym wyjeździe. Były sytuacje, że ktoś mnie spryskał spryskiwaczami ale to chyba na tyle jakby nie liczyć, że jeden we mnie
  • Odpowiedz
Przy skręcie w lewo, zgodnie z prawem, dojechałem do lewej krawędzi pasa.

@Ferm100: Aha czyli tu przestrzegasz prawa

W dupie mam jazdę po chodniku czy DDR, która ma 50 metrów i kończy się w
  • Odpowiedz
  • 0
@malani xd jako kierowca zawodowy który dzień w dzień jeździ po mieście zauważyłem iz jedna rowerzyści łamią częściej przepisy. Notorycznie na czerwonym wjeżdżają mi rowerzyści, raz w życiu wywróciłem autobus ludzi by ratować rowerzystę który w----l się z pod górki prosto na przejście dla pieszych prosto pod 18 ton oczywiście nic sobie z tego nie zrobił pewnie po dziś dzień nie wie że dzięki mnie dalej żyje i jest zdrowy o
  • Odpowiedz
  • 0
@ZgnilaZielonka to sobie hamuj autobusem pełnym ludzi bo jakiś debil na rowerku bez wyobraźni jedzie. P----------z takiego masz potem prokuratora i pierdziel. O ile debila w aucie jestem w stanie z daleka wyczuć to rowerzysta potrafi z nikąd się pojawić
  • Odpowiedz
@Lardor: Serio, wsiądź na rower i przejedź się kilka razy po kilkadziesiąt kilometrów w okół twojego miasta po ulicach i ścieżkach rowerowych. Ja w trakcie jednego wyjścia na rower mam co najmniej kilka sytuacji albo niebezpiecznych albo łamania przepisów przez kierowców. Po prostu nie zwracasz na to uwagi, bo wszyscy się przyzwyczaili że można tak robić.

Tak, oczywiście są rowerzyści debile. Pamiętaj, że często nie tylko wkurzają kierowców ale innych
  • Odpowiedz
@Lardor: O co Ci chodzi? Tak samo na czerwonym może Ci wejść pieszy albo wjechać auto, bo "myślałem że zdążę"

Ty mówisz o jednostkowej sytuacji ja Ci mówię jak to wygląda statystycznie z perspektywy rowerzysty vs kierowcy.

Jako kierowca podczas jednego przejazdu masz stastytycznie znacznie mniej niebezpiecznych sytuacji spowodowanych przez innych niż jako rowerzysta (szczególnie szosowy). Tyle.

To że myślisz tylko o swojej perspektywie to tylko twoje ograniczenie i robisz
  • Odpowiedz
  • 0
@malani tylko pan pedał tak szybko się w-------a że nie będę ryzykował hamując by ludzi wywrócić w środku. Ostatnio mój znajomy tak miał zielonego pani pedalka wjechała na czerwonym przyhamował i sobie babcia r-------a w autobusie łeb. Rowerzyści są jak owady pojawiają się na wiosnę lato i jedyne co robią to w-------ą szkodniki drogowe
  • Odpowiedz
@Lardor: xDDDD piekna mentalność. Bo jaśnie pan w samochodzie nie może chwilę poczekać.

I nadal ten jednostkowy przypadek xD

Tylko w tym tygodniu wychodząc trzy razy na rower miałem:
* jeden wyjazd z posesji gdzie kierowca się nie obejrzał i wyjechał na hama i prawie mu wjechałem
  • Odpowiedz