Wpis z mikrobloga

@MaxinEevee: Potwierdzam kolegę wyżej, trash. Jak tak wysoko oceniasz odpadki, to co będzie gdy trafisz na jakościowe Yuri jak np. Adachi to Shimamura? Trzeba będzie skalę poprawiać.
  • Odpowiedz
  • 1
@kinasato: odpadek który na MAL ma ponad 8? Nie jest to wybitne anime, gdyby nie moja osobista miłość do postaci to pewnie sama dałabym coś w bliżej 7-8 ale jak po prostu je uwielbiam dlatego tak wysoko je oceniam. Zresztą jest to chyba moja jedyna taka "odklejka" ocenowa. Pomijając takie przypadki jak ten zauważyłam, że moje oceny są +/- różne o punkt 1 od tych na MAL, a nie zwykłam
  • Odpowiedz
@MaxinEevee:

odpadek który na MAL ma ponad 8?

Oczywiście, ocena na MALu nie jest żadnym wyznacznikiem tego czy jest to tytuł dobry, co najwyżej tego, ze jest popularny. 80% fanów anime to dosłownie kałożercy zajadający się ze smakiem urągającym wszelkim normom jakościowym papką podsuwaną im przez marketing naszych skośnookich zółtych braci. Po obejrzeniu ponad tysiąca tytułów anime nie raz widziałem pozycje dosłownie śmieciowe lub co najwyżej średniaczki z ocenami 8,5
  • Odpowiedz
  • 1
@kinasato: Tobie się nie podoba, mi podoba się bardzo. Nie rozumiem po co wrzucasz coś o kałożerstwie. Skoro jest popularne to znaczy, że coś robi dobrze, a dobrze robi główne duo, którym przykrywa (bardzo) kulawą fabułę. Koniec końców przecież ani ty mojego ani ja twojego zdania nie zmienię więc te epitety niepotrzebne, a i wrażenia na mnie nie robią ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@MaxinEevee: nie słuchaj tych dzbanów, oni się nie znają. Fajne LycoReco, Adachi i Shimamura też zajebiste (chociaż ja wole drugie). Czekam na więcej wpisów.
  • Odpowiedz
@MaxinEevee: Nie ma sensu wdawać się z takimi w dyskusje, swoją droga obu mam na czarnej.

Dla nich jak 90% widzom się podoba to słabe anime, jak jemu się podoba to dobre, zwykły odchył przegrywa i tyle.
Jeden to się przyczepił kiedyś do mnie bo poleciłem komuś innemu anime typu okruchy życia, ale według jego skali to nie były okruchy zycia i pod nie swoim wpisem postanowił się kłócić
(
  • Odpowiedz
@MaxinEevee: fajnie, że się dobrze bawisz, bo o to chodzi w rozrywce.

Co do samego Lycoreco jak sama napisałaś ignorujesz aspekt fabularny. Po obejrzeniu setek a nawet i tysięcy bajek to jak bajka jest skonstruowana, jakie wartości niesie i co ma sobą do zaprezentowania zaczyna wieść prym w ocenach.

Stąd też ładne, popularne tytuły, które zostały zaprojektowane, by nabrać widza na posiadanie głębi i ciekawych relacji między postaciami nie spotykają się
  • Odpowiedz