Wpis z mikrobloga

@onepnch: dla mnie takie p--------o, 95% ludzi jakich znam ma takie zachowania i moze o sobie w ten sposob powiedziec. Nie mowie, ze adhd nie istnieje, bo wedlug mnie istnieje, moze to byc np spowodowane nowymi bodzcami, jakich umysl ludzki wczesniej nie znal - tv np.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@komentator_2020 Twoja opinia nie ma znaczenia, adhd jest potwierdzone klinicznymi badaniami przez ostatnie 100 lat a znane jeszcze wcześniej. Te zachowania wynikają z innej fizycznej budowy pewnych części mózgu a nie wychowania itd. Oczywiście nowoczesny świat tylko to potęguje ale nie możesz "złapać" adhd bo z tym się człowiek rodzi.
A teorie czemu obserwujemy taki wzrost w ostatnich dziesięcioleciach są różne np. wpływ nikotyny na rozwój w fazie płodu
  • Odpowiedz
@onepnch: nie napisalem, ze adhd nie istnieje. Sam ponoc jestem ksiazkowym adhdowcem, sporo osob, ktore w tym siedzi mi o tym powiedzialo. I mozliwe, ze adhd jest powszechne.
Jednakze taki filmik to powinien sie zaczac od stwierdzenia, ze 99% ludzi ma adhd, bo przedstawione w nim objawy adhd ma 99% ludzi.
ze rywalizacja motywuje ludzi? no chyba rzecz wiadoma od starozytnosci.
ze nie lubimy wyrzucać starych rzeczy, znajdz czlowieka, ktory
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@komentator_2020 Zresztą co to za stwierdzenie "każdy" ma objawy xD Może po prostu obracasz się w bańce ludzi z adhd i temu ci się tak wydaje co nie jest niczym niezwykłym bo swój do swego ciągnie
  • Odpowiedz
@onepnch filmik w sumie spoko, ale raczej dla osób świeżo po diagnozie. Osoby NT i tak nie zrozumieją XD zwierzakom się przyda, ale po czasie i tak to wszystko wiesz, jeszcze jak wchodzi medi, zaczynasz poznawać siebie to stopniowo to akceptujesz, czasami pozwalasz sobie na jakąś szybką dopaminke, ale i tak starasz się powoli ogarniać ten swój śmietnik który tworzył się przez lata.

@komentator_2020 skoro 95% osób ma takie zachowania,
  • Odpowiedz
@onepnch to wszystko jest jeszcze bardziej p------e jak jesteś w spektrum. Przede mną długa droga razem z terapia, ale no. Dociera do mnie, że też przez spektrum czasem będą sytuację, że dosłownie ktoś czegoś nigdy nie zrozumie i należy wtedy odpuścić
  • Odpowiedz