Wpis z mikrobloga

#wroclaw jak myślicie, ile może kosztować generalny remont garażu (materiał + robocizna) w takiej zabudowie jak na picrel? 16m2, do zrobienia na pewno sufit, prawdopodobnie też papa na dachu do położenia. Brama chciałaby być wymieniona, ale chyba jeszcze trochę wytrzyma.

Bonusowe pytanie, ile może kosztować przyłączenie prądu? Sąsiedzi mają przeróżnie, w większości z prywatnych mieszkań na przeciwko.

Mam okazję kupić, bardzo blisko mieszkania (obecnie wynajmuję po 600 ziko tak +/- 10 min od domu), w centrum miasta, cena to 70k. Po kościach czuje, że z remontem i prądem wyjdzie koło stówy...
sasik520 - #wroclaw jak myślicie, ile może kosztować generalny remont garażu (materia...

źródło: 000ILAIMS1QMXTEI-C461-F4

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sasik520: tą budę za 70k, o kurna, gdzie samochodem ledwo można wjechać.
Za 12k mi ktoś oferował i nie chce.
Remont do 10k, nie więcej jak sam sporo ogarniesz.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wychwalany: remont potrzebny, choćby byle jaki, jest pleśń na suficie teraz.

@Qullion 12k? rozumiem, że jakieś 20 lat temu? Sam kupowałem kawalerkę centrum Wrocławia za 5k/m2 +/- 10-12 lat temu. Teraz głupi garaż kosztuje więcej, cóż poradzić?
  • Odpowiedz
@sasik520: Jak garaz w dobrej cenie nawet sie nie zastanawiaj tylko bierz, dach pewnie wyjdzie 3-4k a srodek sam sobie mozesz ogarnać, albo przemalowac albo plyty osb. Z 5-8k caly remont tylko chęci a nie odswiezanie shortow i wykopu.
  • Odpowiedz
@sasik520 a pleśń nie jest przez brak wentylacji? Mam garaż teoretycznie w zlym stanie, czasem dach przecieka ale jest dobrze wietrzony. Natomiast pleśń mam w kanale bo go szczelnie zakrylem i go nie potrzebuje. Kiedyś miałem inny przeciekajacy garaż i pleśni też nie było, potem polozylem nowa pape.

Zapytaj na fixly ile chca za położenie papy
  • Odpowiedz
@sasik520: tydzień temu, takich garaży jest mało bo tu parking jest prawem, a nie towarem. Do tego garażu nie da się wjechać bez składania lusterek, a potem ledwo można wysiąść. Jeden samochód do garażu, a dwa na parkingu. Za tą cenę to bym podziękował. To raczej składzik na graty, a nie garaż.
  • Odpowiedz
@sasik520: Przyłącze prądu ostatnio jak znajomy do czegoś takiego chciał to mu 4 k zaśpiewali.

Kurde 70 k za to chcą. Masakra lekka.

Remont to pytanie ile sam zrobisz, ale tak jak Ci podają wyżej pewnie wyjdzie
  • Odpowiedz
  • 0
@Darth_Gohan: ja mam do takich rzeczy dwie lewe ręce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może tynk mógłbym skuć sam.

Cena - jedni mówią, że bardzo atrakcyjna, nawet uwzględniając remont, inni łapią się za głowę.
  • Odpowiedz
@sasik520: Co ja CI mogę powiedzieć. Na Jagodnie potrafią chcieć 30 k za miejsce postojowe więc bliżej centrum to nie dziwne, że więcej jak to jest garaż.

Z drugiej strony ja się zastanawiam czy w ogóle bym to brał pod uwagę, żeby kupować garaż. W centrum jak jesteś mieszkańcem masz abonament za grosze praktycznie, a miejsc do stania na ogół jest sporo.

No tylko też pytanie jaką furę masz i
  • Odpowiedz
@sasik520: @Darth_Gohan: Koszt garażu murowanego drodzy Panowie z zależności od lokalizacji to teraz koszt od 50 do 80 tys. Brzmi być może absurdalnie, ale taka jest prawda.

Z przyłączami, ze wspólnymi „skrzynkami” to jest różnie. Warto się popytać garażowych sąsiadów i zaproponować podpięcie się pod licznik jeśli jest taka możliwość. Wiem, że dużo ludzi tak robi i jest to dobry patent ;)
  • Odpowiedz