Wpis z mikrobloga

To zabawne, jak wykop z wylęgarni kuców i wolnego ryneczku z 2015 roku, niespełna 10 lat później stał się lewackim, socjalistycznym, sojowym portalem, gdzie najchętniej właścicieli mieszkań, rentierów i pośredników nieruchomości by się wsadzało do więzień, a ich majątki rozdawało ubogim xD

Chyba pokolenie Korwina dorosło i dostało brutalnego zderzenia z rzeczywistością i z wolnym rynkiem XDDDD Ja w sumie kiedyś sam byłem kucem, dopóki nie dostałem pierwszej wypłaty, gdzie Janusz przeciembiorca oszukał mnie i zabrał 500 zł i to jeszcze z najniższej krajowej. NIC TAK NIE LECZY Z KORWINIZMÓW JAK ZDERZENIE Z RZECZYWISTOŚCIĄ I SZKLANYM SUFITEM KAPITALIZMU.

#nieruchomosci #przegryw #heheszki #polityka #neuropa #bekazkuca
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: Akurat pogarda dla flipperów nie jest czymś niezwykłym dla liberałów. Już Adam Smith ojciec ekonomii nazywał ich społecznymi pasożytami. Natomiast obecnie kuce wyewoluowały w nacjonalistycznych miłośników kacapii co gorsze spermiarzy i szurów.
  • Odpowiedz
To zabawne

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: jeszcze bardziej zabawne że całkiem dużo mireczków jest w obu grupach na raz.
Hurr durr konfederacja lewaku i spermienie do nóżek pani ewy ale mieszkanie to już państwo mogłoby mi dać.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN @Jariii Bo dorosłość zwerykiowala.
Wtedy większość z nich pewnie miała 15-18 lat i wierzyli, że 30k miesięcznie czeka przed nimi bo są tacy wyjątkowi.

Życie większości pokazało inaczej.
Z pensji prędko nie odłożą, od rodziny nie dostali pierwszego m, więc odważniejsi obudzili się i wzięli bk2 próbując coś zmienić w ostatniej chwili a inni walczą z tym złym rynkiem.
  • Odpowiedz
To zabawne, jak wykop z wylęgarni kuców i wolnego ryneczku z 2015 roku, niespełna 10 lat później stał się lewackim, socjalistycznym, sojowym portalem, gdzie najchętniej właścicieli mieszkań, rentierów i pośredników nieruchomości by się wsadzało do więzień, a ich majątki rozdawało ubogim xD

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: omg, właśnie jakby nie lewicowe podejście do gospodarki PISu to by było inaczej. To oni dali socjal w postaci BK2%. Dowalili niskie stopy % aby jeszcze bardziej
  • Odpowiedz
lewicowe podejście do gospodarki, że nikogo nie stać na mieszkanie?

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: a kto powiedział, że w lewicowym świecie ma Ciebie stać na mieszkanie? Masz mieć mieszkanie z "przydziału" na tani wynajem. PiS rozdał hajs różnym grupom społecznym i teraz mamy tego efekty. 500+, 13,14 emerytura, BK2%, zamykanie gospodarki wraz z dawaniem darmowego hajsu przedsiębiorcom. Teraz Ciebie nie stać bo kto żyw i dostał darmowy hajs to odrazu wrzucił w beton,
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: akurat Kredyt na Start jest na tyle debilnym projektem, że po prostu zbiera łomot od wszystkich bo jest po prostu tak bardzo zły.

Lewica krytykuje go bo to mnóstwo nieefektywnie wydanych pieniędzy, z których większość i tak zgarną banki i deweloperzy.

Liberałowie krytykują go to interwencja państwa w rynek i to jeszcze taka wyjątkowo idiotyczna, że nosi znamiona transferu środków z budżetu do podmiotów
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: Jak człowiek miał 16-18 lat to wydawało mu się, że najniższą krajową zarabiają tylko thebile i nieuki, które wolały pić wino w gimnazjum na wagarach zamiast chodzić na dodatkowy angielski czy inny francuski. Potem jednak większość pokończyła studia, pozdawała certyfikaty językowe, a na starcie dobrodziej oferował im najniższą krajową albo staż, żeby sobie zdobyli doświadczenie najpierw zanim podejmą pracę w prestiżowej firmie XD

Po kilku latach zarabiasz już jakieś
  • Odpowiedz
Bo dorosłość zwerykiowala.

Wtedy większość z nich pewnie miała 15-18 lat i wierzyli, że 30k miesięcznie czeka przed nimi bo są tacy wyjątkowi.

@IkdapS_: pomimo tego, że mam ok. 30 lat i mam 30k to bardziej stałem się osobą, która chce wyrównywać szanse niż to było wcześniej. Dlatego uważam, że jakaś forma redystrybucji i pomocy ludziom musi być. Tylko nie w taki głupi sposób jak dotowanie
  • Odpowiedz