Wpis z mikrobloga

Czy w #itaka i innych #biuropodrozy jest tak, że w przypadku rezerwowania danego rodzaju pokoju ma znaczenie kolejność rezerwacji pod kątem lepszego widoku etc.?

Przykładowo: na stronie itaki jest 10 pokoi tego samego rodzaju i w tej samej cenie, jednak pokoje mogą się różnić widokiem z okien (5 z widokiem na morze, 5 z widokiem na ogród). Czy w takim wypadku jest reguła, że pierwszych pięciu rezerwujących otrzyma te z widokiem na morze, a ci ostatni z gorszym widokiem - na ogród?

#wakacje #podroze #podrozujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Często jest wybór rodzaju pokoju i te z widokiem na morze są z reguły droższe. Jeśli nie ma wyboru na stronie, to może być tak, że jest tylko jeden rodzaj pokoju/widoku dostępny. Teoretycznie może być też tak jak piszesz, że hotel wystawia wszystko jako jeden rodzaj pokoju i kwateruje wg. kolejności do jednego lub drugiego, ale trochę w to wątpię. Możesz spróbować zadzwonić na infolinię i zapytać, jak to wygląda w danym
  • Odpowiedz
  • 0
@burns: U mnie sam hotel ma widok na morze, ale ja na pewno nie mam takiego pokoju. Mam za to najzwyklejszy rodzaj pokoju, który wg Itaki może wychodzić na ogród/góry/parking. I się zastanawiałem czy jeśli zamawiałem przedostatni (tych pokoi było 8), to dostanę najgorszą z tych 3 opcji czyli nie ogród, nie góry, a parking ;P
  • Odpowiedz
@km00787: To wie chyba tylko hotel. Tak bym przypuszczał, że na końcu zostają najgorsze pokoje, ale to tylko moje domysły. Jakby się okazało, że rzeczywiście jest widok na parking, to możesz spróbować zapytać o możliwość zmiany pokoju. Czasami ktoś nie przyjedzie i zwalnia się rezerwacja.
  • Odpowiedz