Wpis z mikrobloga

Planuje kupić #volkswagen e-Golf. Używany, drugie auto w domu, do jazdy tylko po mieście, ładowanie z gniazdka w domu. Myślę, że sporo się naczytałem już o tym samochodzie, znam wady i zalety. A ktoś z Was ma i jeździ? Jakie wrażenia?

#motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skydancer nie mam i nie jeżdżę, ale po drugiej stronie oceanu targam sporo modułów aku do e-VW. Więc licz się z tym kosztem, na szczęście dobry pomysł mieli z podziałem baterii na moduły.
  • Odpowiedz
@skydancer skoro targam sporo modułów, to nie napisałbym "zdarzają się", dlatego napisałem żebyś się z tym liczył. Targam też sporo baterii do Kia/Hyundai, ale oni tego nie przewidzieli, więc cały aku trzeba wymienić. W ich przypadku targam w jedną stronę do regeneracji i już zregenerowane. Tutaj masz zdjęcie z naczepy, moduł VW.
Szkodnik1 - @skydancer skoro targam sporo modułów, to nie napisałbym "zdarzają się", ...

źródło: temp_file5650448912308511840

Pobierz
  • Odpowiedz
@skydancer cena w fakturach dla aso $1500 USD. Ile u was dla klienta, to już musisz się dowiedzieć na miejscu. Jakbym miał takie auto kupić, to szukałby firmy regenerującej baterie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szkodnik1 ciekawe co piszesz bo od jakichś dwóch tygodni intensywnie szukam informacji o tym samochodzie i w jaki sposób on się starzeje. Owszem, ludzie piszą o zauważalnej degradacji baterii przy przebiegu 120 000 mil, ale o całkowicie uszkodzonych modułach baterii nie słyszałem.
  • Odpowiedz
@skydancer bo internet to bardzo mały wycinek rzeczywistość. Dwa lata temu u mnie przywaliła zima i ludzie w niektórych miejscach stali godzinami w korkach. Wracam nad ranem autostradą i widzę na jednym odcinku tuzin porzuconych EVs. Za parę dni artykuł w lokalnej prasie, że EV świetnie zdały egzamin i wszystko jest git. Wchodzę na Reddit, a tam pytanie dla lokalnych właścicieli jak sobie poradzili i parę osób odpisało, był git, nikt
  • Odpowiedz
@skydancer no to bierz jak najmłodszy z najmniejszym przebiegiem. Tylko uważaj, żeby nie był bity od nas, ponieważ tutaj producent cofa gwarancję w momencie gdy firma ubezpieczeniowa kasuje samochód.
  • Odpowiedz