mirki, czy jest jakiś patent na to, aby ten kurek od baterii podtynkowej bardziej wystawał?
Chodzi o to, by po umyciu rąk wyłączyć wodę nie chalpiąc poza umywalką. Umywalka nablatowa, więc raczej musi trochę odstawać od ściany by móc wygodnie z tyłu przetrzeć. Szukałem po necie ale żaden model nie rzucił mi się w oczy poza tym jednym, za prawie 9 koła :D
nic nie trzeba skuwać, do mechanizmu baterii dostajesz się z zewnątrz
@zenekz: czy masz na myśli box? czy to kwestia konkretnego produktu czy może tego jak to fachowiec wykona? Chciałbym uniknąć wtopy bawiąc się w podtynkową armaturę
@Wychwalany toż to nie jest Eko. wystarczyłoby gdyby uchwyt bardziej odstawał nad umywalkę i nie byłoby problemu, tylko nie znalazłem takich na rynku, co jest dla mnie dziwne. Ewentualnie umywalkę odpowiednio dobrać by była bliżej ściany, takie opcje widzę
@Wychwalany: te baterie są po prostu znacznie prostrze w utrzymaniu w czystości, a do tego dobrze się prezentują.
Jak dasz umywalke bliżej to nie wytrzesz szpary między umywalka a ścianą
no właśnie i tu jest problem, do głowy przychodzi mi nieregularny kształt umywalki, jak np. ta wtedy nie ma problemu z wytraciem za umywalką, bo z jednej jak i drugiej strony
@trollasek łatwiej w czystości utrzymasz tylko wylewkę o ile jej nie ochlapiesz myjac twarz lub cos wiekszego niż dłonie. Baterie mozesz zakrecac też łokciem. W dodatku one sa tylko dla praworecznych. To wygląda tylko ładnie na zdjęciach, w życiu nie ma sensu. Wg mnie wolnostojace umywalki i baterie ścienne to najgorsze połączenie. Miedzy sciana a umywalka powinno byc miejsce na wlozenie dloni ze szmata. W dodatku umywalki z tak plaskim dnem
@trollasek czasem jest potrzeba zakrecic wodę lewą ręką bo np w prawej cos trzymasz.
Ja w tym tyle minusow widzę ze zrezygnowalem z tego pomyslu. Mam drogie markowe baterie i one nie brudza się tak jak tanie marketowe co mialem kiedyś wiec argument z czystością nie jest dla mnie.
Wylewke musisz zgrac z umywalka zeby nie wylewala za daleko i nie za blisko.
Wybierajac zestaw podtynkowy uzalezniasz się od jednego producenta.
Chodzi o to, by po umyciu rąk wyłączyć wodę nie chalpiąc poza umywalką.
Umywalka nablatowa, więc raczej musi trochę odstawać od ściany by móc wygodnie z tyłu przetrzeć.
Szukałem po necie ale żaden model nie rzucił mi się w oczy poza tym jednym, za prawie 9 koła :D
#lazienka #wykonczenia #mieszkaniedeweloperskie
@trollasek: baterie umywalkowe podtynkowe, zawsze jest z nimi problem z chlapaniem
@zenekz: czy masz na myśli box?
czy to kwestia konkretnego produktu czy może tego jak to fachowiec wykona?
Chciałbym uniknąć wtopy bawiąc się w podtynkową armaturę
wystarczyłoby gdyby uchwyt bardziej odstawał nad umywalkę i nie byłoby problemu, tylko nie znalazłem takich na rynku, co jest dla mnie dziwne. Ewentualnie umywalkę odpowiednio dobrać by była bliżej ściany, takie opcje widzę
Jak dasz umywalke bliżej to nie wytrzesz szpary między umywalka a ścianą
no właśnie i tu jest problem, do głowy przychodzi mi nieregularny kształt umywalki, jak np. ta
wtedy nie ma problemu z wytraciem za umywalką, bo z jednej jak i drugiej strony
@Wychwalany: żaden minus, w domu nikt nie mieszka leworęczny.
no właśnie, wylewka + wokół niej, bo to tam mycie jest najbardziej
Ja w tym tyle minusow widzę ze zrezygnowalem z tego pomyslu. Mam drogie markowe baterie i one nie brudza się tak jak tanie marketowe co mialem kiedyś wiec argument z czystością nie jest dla mnie.
Wylewke musisz zgrac z umywalka zeby nie wylewala za daleko i nie za blisko.
Wybierajac zestaw podtynkowy uzalezniasz się od jednego producenta.