Wpis z mikrobloga

mirki, czy jest jakiś patent na to, aby ten kurek od baterii podtynkowej bardziej wystawał?

Chodzi o to, by po umyciu rąk wyłączyć wodę nie chalpiąc poza umywalką.
Umywalka nablatowa, więc raczej musi trochę odstawać od ściany by móc wygodnie z tyłu przetrzeć.
Szukałem po necie ale żaden model nie rzucił mi się w oczy poza tym jednym, za prawie 9 koła :D

#lazienka #wykonczenia #mieszkaniedeweloperskie
trollasek - mirki, czy jest jakiś patent na to, aby ten kurek od baterii podtynkowej ...

źródło: BS-ORI-109SA-Individual

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pod rozeta jest zwykły gwint 1/2 jeśli się dobrze uszczelni to nie ma problemu, przy zwykłej baterii też jest połączenie w ścianie
  • Odpowiedz
  • 0
nic nie trzeba skuwać, do mechanizmu baterii dostajesz się z zewnątrz

@zenekz: czy masz na myśli box?
czy to kwestia konkretnego produktu czy może tego jak to fachowiec wykona?
Chciałbym uniknąć wtopy bawiąc się w podtynkową armaturę
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany toż to nie jest Eko.
wystarczyłoby gdyby uchwyt bardziej odstawał nad umywalkę i nie byłoby problemu, tylko nie znalazłem takich na rynku, co jest dla mnie dziwne. Ewentualnie umywalkę odpowiednio dobrać by była bliżej ściany, takie opcje widzę
  • Odpowiedz
@trollasek bo te baterie nie są do takich zastosowań jak pokazano na obrazku , magia pinteresta vs rzeczywistość

Jak dasz umywalke bliżej to nie wytrzesz szpary między umywalka a ścianą
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany: te baterie są po prostu znacznie prostrze w utrzymaniu w czystości, a do tego dobrze się prezentują.

Jak dasz umywalke bliżej to nie wytrzesz szpary między umywalka a ścianą

no właśnie i tu jest problem, do głowy przychodzi mi nieregularny kształt umywalki, jak np. ta
wtedy nie ma problemu z wytraciem za umywalką, bo z jednej jak i drugiej strony
trollasek - @Wychwalany: te baterie są po prostu znacznie prostrze w utrzymaniu w czy...

źródło: umywalka

Pobierz
  • Odpowiedz
@trollasek łatwiej w czystości utrzymasz tylko wylewkę o ile jej nie ochlapiesz myjac twarz lub cos wiekszego niż dłonie. Baterie mozesz zakrecac też łokciem. W dodatku one sa tylko dla praworecznych. To wygląda tylko ładnie na zdjęciach, w życiu nie ma sensu. Wg mnie wolnostojace umywalki i baterie ścienne to najgorsze połączenie. Miedzy sciana a umywalka powinno byc miejsce na wlozenie dloni ze szmata. W dodatku umywalki z tak plaskim dnem
  • Odpowiedz
  • 0
W dodatku one sa tylko dla praworecznych

@Wychwalany: żaden minus, w domu nikt nie mieszka leworęczny.

łatwiej w czystości utrzymasz tylko wylewkę

no właśnie, wylewka + wokół niej, bo to tam mycie jest najbardziej
  • Odpowiedz
@trollasek czasem jest potrzeba zakrecic wodę lewą ręką bo np w prawej cos trzymasz.

Ja w tym tyle minusow widzę ze zrezygnowalem z tego pomyslu. Mam drogie markowe baterie i one nie brudza się tak jak tanie marketowe co mialem kiedyś wiec argument z czystością nie jest dla mnie.

Wylewke musisz zgrac z umywalka zeby nie wylewala za daleko i nie za blisko.

Wybierajac zestaw podtynkowy uzalezniasz się od jednego producenta.
  • Odpowiedz