Aktywne Wpisy
jmuhha +10
Kim zostali wasi klasowi kujoni?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
Czy dziś faktycznie mają najlepsze domy, zawody i rodziny?
mk321 +88
#netflix #lgbt #lewactwo #the100
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
- "Netflix specjalnie robi filmy o gejach, żeby programować społeczeństwo."
- "Co ty, głupi jesteś? Przecież od obejrzenia filmu nikt się nie stanie homo."
Tymczasem na Reddicie, w pytaniach do lesbijek, jak się dowiedzialy, że są lesbijkami: bo obejrzały serial, w którym były lesbijki.
Mam problem z utrzymaniem zdrowego, świeżego, urozmaiconego, i niezbyt czasochłonnego jadłospisu.
Potrzeba do niego świeżych warzyw i owoców, ryb, chudego mięsa - ale to produkty szybko psujące się, często sprzedawane w kiepskim stanie (popsute awokada-niespodzianki w Lidlu, ryby z metalami ciężkami, zwierzęta karmione antybiotyczno-hormonalnym granulatem), a do tego wymagające czasochłonnej obróbki. Rozwiązaniem byłaby dieta pudełkowa, ale to wysoki koszt przy całej rodzinie, a do tego pojawiają się wątpliwości, czy produkty są wysokiej jakości (gastronomia ma nie bez powodu fatalną opinię).
Jak żyć? Jak radzicie sobie z podobnymi dylematami? #pytanie #dieta #jedzenie #dietetyka #gotowanie #gotujzwykopem #catering #dietapudelkowa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: A ma? Jem tylko z gastro i czuje, że jest ok. Ale unikam jakiś tam tanich kebabów. I nie patrzę jakoś specjalnie na cenę.
Owoce i warzywa jem codziennie w ilości ponad kilograma. Nie mam zupełnie dylematu jak Ty. Wchodzę do sklepu i kupuje, ew. np. takie maliny czy borówki biorę od kogoś kto rozwozi je (znajomi polecili). Czy jest to pryskane
@mirko_anonim: Po pierwsze wyluzować, bo jeszcze wrzodów dostaniesz.
Po coś istnieją okresy karencji i badania żywności.
Reszta tego co opisałeś nie jest problemem przy odpowiednim rozplanowaniu przygotowywania
@paramyksowiroza: Dlatego można mieć pod drzwiami torbę termiczną z wkładami albo nawet wyjść, odebrać i schować do lodówki. Dla mnie to był żaden problem takie wstanie, minuta i śpię dalej, no ale dobra, nie każdy tak może mieć, dlatego torba termiczna jest dobrym rozwiązaniem
Ale OK, torba termiczna to jest jakiś pomysł, choć wątpię czy dostawcom chciałoby się rozrywać papierowe opakowanie i wkładać te pojemniki do wystawionej torby.
Jak patrzę na zestawy które przychodzą do moich sąsiadów, to bardziej adekwatny byłby termiczny plecak.
Ale moi sąsiedzi nic takiego nie wystawiają, a potem wcinają te kasze, ryż, mięso, surówki które stały parę godzin na ciepłej klatce schodowej.
Znajomi też tak robią. A nawet słyszałem o lodówce turystycznej z wkładami.
Ja zawsze wstawałem i odbierałem choć często jeszcze przed spaniem mi przyjeżdżało. Taki Brokuł to był u mnie 20-22.
I podejrzewam, że na opakowaniach nie ma raczej walących po oczach zaleceń, aby takie torby termiczne wystawiać.
A wydaje mi się, że powinny być. Choćby po to, aby zwrócić uwagę na potencjalne zagrożenie.
Ciekawi mnie, czy ktoś w ogóle bada stężenie toksyn w takim posiłku wystawionym przez kilka godzin na temperaturę ok. 20 stopni.
Nie
Jasne, że nie ma zaleceń aby wystawić takie torby ale wiem, że część ludzi tak robi, i sąsiedzi i znajomi. U sąsiadów to była taka sytuacja, że jak jedna osoba zaczęła tak robić to inni zgapili. Ale pewnie 3/4 osób ma wywalone w takim ogólnym rozrachunku.
Pewnie nikt nie bada xd
Napiszę do paru uczelni, jakbym się czegoś dowiedział zawołam z odpowiedzią.
Weźmy też pod uwagę, że w nocy nie jest tak ciepło jak w dzień, od godz. 3 do 6 pokazuje mi poniżej 20st.. I na klatkach też często bywa chłodniej niż w mieszkaniach, a przynajmniej ja mam takie odczucie, taki piwniczny chłód xd