Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W sumie to chciałem się tylko pożalić. Ostatnie 5 miesięcy na redukcji. W piątek forma życiowa, 9%bf . Byłem z siebie bardzo dumny. Na weekend pojechałem na domek ze znajomymi i wpadłem w kompulsywne objadanie się. W dwa dni zeżarłem na oko 20000kcal. Właśnie wróciłem do domu, wszedłem na wagę i tam +3,5kg +3cm w pępku na czczo po porannej toalecie. Jestem załamany. Tyle serca i pracy włożyłem w to żeby na sam koniec ulec huśtawce leptyny i greliny. To smutny dzień dla mnie :(
#silownia #dieta #mikrokoksy

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i zeżarłem na oko 20000kcal. Właśnie wróciłem do domu, wszedłem na wagę i tam +3,5kg +3cm w pępku na czczo po porannej toalecie. Jestem załamany. Tyle serca i pracy włożyłem w to żeby na sam koniec ulec huśtawce leptyny i greliny. To smutny dzień dla mnie :(

@mirko_anonim: @Catmmando @Kasahara Nie możliwe jest, że przy tylu kcal w dwa dni przytył tylko 3.5kg. Przy takich kaloriach minimum byłoby
  • Odpowiedz
@smieszek321:

Jest to możliwe z kilku powodów. Po pierwsze przy takim BED ile przytył w tłuszcz to się okaże za 2-3 dni, ponieważ została spowolnione perystaltyka jelit, ograniczona jest też czasowo możliwość przerobiona enzymów, szczególnie odpowiedzialnych za trawienie tłuszczu. Czyli po ludzku OP jeszcze nie strawił tych 20 000 kcal. Z racji przyjęcia tak dużej ilości kcal w krótkim czasie przez obciążenie narzadów na pewno znacząco wzrosło tętno, co spali
  • Odpowiedz
@Kasahara: Rozumiem co masz na myśli ale mimo wszystko realnie jest to nie możliwe nawet przy dużym wydatku itd. Bo jeśli zjadł np. 8000 kcal z węgli (mniej niż połowa) to jest już 2kg samych czystych węgli, które dodatkowo trzymają wodę mocno skoro jest po redukcji. Już nie zakładam, że 1g węgli trzyma 4g wody bo tak jak napisałeś, może nie mieć to zastosowania przy takiej nadwyżce. Ale nawet zakładając
  • Odpowiedz