Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +221
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Atreyu +447
W sumie ciekawe, czy zejdą z ceny tak na maksa by jeszcze coś ugrać, czy będą szli w zaparte do samego końca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kitranie ziemi nie zawsze się opłaca. Rok-dwa lata temu te działki poszłyby od ręki za 2x tyle, ale pan Janusz kitrający działkę od 1970 nawet się nie raczył zainteresować nadchodzącym planem, bo przecież ziemia nigdy nie traci...
#nieruchomosci
Co innego w przypadku działek nieobjętych MPZP, bo tam hulaj dusza.
@majkel88: Tak, ale ona za ~rok znów stanie się warta worek kartofli. Taki psikus. Po co komu działka z zakazem jakiejkolwiek zabudowy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc jak nie sprzedadzą, to nici z zysku. A teraz już trochę późno na sprzedaż, rośnie ryzyko, że kupujący
rajgrasowa w nowym planie (i cała okolica) idzie pod zakaz zabudowy. Jak nie sprzeda do wejścia planu ogólnego, to z tego 730k zrobi się zero.
@Yuri_Yslin: Jestem prawie w 100% przekonany, że większość kiszących działki nie ma o tym bladego pojęcia XD
Jedyne co może zagrozić takim działkom to np planowana droga itp ale wtedy też wykupią w cenie budowlanej.
Jak twierdzisz inaczej dawaj źródło
@Sisaxu: Grzeczniej, wykopowy chamie. Nic nie pisałem o działkach budowlanych. Większość działek nieobjęta MPZP w miastach TOP5 to de facto działki leśne lub rolne.
dzis tak, jutro inaczej.... opieranie sie na stalosci prawa nie ma w tym kraju zbyt wielkiego sensu.
Musisz zdążyć dostać pnb.