Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #zakup
Powoli rozglądam się za następcą mojej Asterki H w gazie i szukam czegoś do 40k (45k MAX) na gotowo. Na celowniku
- W204 C350 2012-2014 USA - z obaw to drogi rozrząd
- E60 550i 2008-2010 USA - typowe bolączki znam, pewnie wleci LPG
- F10 535i USA / F30 335i USA

Co byście wybrali na moim miejscu? Z wymagań:
- sedan, automat
- minimum silnik 2.0 i 200 koni
- jakieś bajery typu składanie lusterek (XD), keyless, czujniki itp

Jestem otwarty też na inny propozycje
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rayahen 45k na gotowo w BMW, gdzie byle pierdoła kosztuje 3k xDD. Tak, mówię z doświadczenia - E39, F10, G30. Jak chcesz używane premium, to szykuj się na 10-20k w serwisach, jak chcesz mieć zrobione zgodnie ze sztuką.
  • Odpowiedz
@Rayahen e60 550i i minimalne wymagania 200 koni to nie lepiej 520i? Jak to powiedziała sasha grey o chuju słodki. Z USA.... O chuju słodki... 45 k na gotowo max. O.... Polecam kanał wazzup on tam ładnie w małych pieniądzach ogarnia wszelkie naprawy i serwisy takich furek.
  • Odpowiedz
@dlomlo już bym tak nie przesadzał z tymi częściami do BMW, chyba, że mówisz o ASO. Mam f36 i szczerze powiem, że dla mnie ceny części nie powalają na kolana. Chyba, że od serii G wszystko jest x3, ale tego nie sprawdzałem.
  • Odpowiedz
No jeszcze ulepa jakiegoś z USA xd no nie pozostaje mi nic innego jak życzyć ci tylko bezawaryjnej jazdy co by cię koszty nie zmiotły z planszy xd
  • Odpowiedz
@dlomlo ceny nie są jakieś tragiczne jak nie bierze się części przez aso.
Mnie straszyli że byle wymiana hamulców to 3 tysiące po czym się okazało że kompletny zestaw od zimmermana z klockami i czujnikami kosztował 1550 zł + robocizna. A tarcze nie małe bo chyba 330mm z przodu, przejechane 80 tys km i nie mają nawet śladu rantu, tylne już mają ślad zużycia ale to chyba przez używanie aktywnego tempomatu.
  • Odpowiedz
Bierz F30 335i, na pewno tym jakis mlody gniewny w stanach nie jezdził, bo oni wolą mustangi, i na pewno za 40k nie będzie składany z 4, bo przeciez by nikomu sie nie opłacało ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vetinari no jeśli nie ma tam akcesoryjnych dwuczęściowych czy innej ceramiki to idą zwykle tarcze, cena bierze się tylko z wielkości tych tarcz.

Przód zimmermana kosztuje 600 zł sztuka, bosch 300 zł, nic specjalnego jak za 345mm.

Ceny z iparts bez zniżek.

I mam też fajne porównanie ceny poduszek silnika bo jedną brałem z aso, a drugą taką samą normalnie ze sklepu. Dokładnie nie pamiętam cen ale to była różnica 350
  • Odpowiedz