Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +183
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

witam12 +140
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

https://wodomania.pl/silnik-elektryczny-haswing-osapian-55-lbs-12v-p-16.html
Łódka pewno koło 120? Kg. Zazwyczaj pływamy w 3 osoby. No to niech będzie 400 kg. Mam akumulator kwasowy 100 Ah. Zazwyczaj pływamy na pierwszym biegu. I mniej więcej po 4 godzinach akumulator pada. Wynik ok czy akumulator już słaby? Ma dwa lata. Używany z 30 razy może.
Tak czy siak potrzebuje drugi akumulator bo pływamy sporo i zazwyczaj wracamy o wioslach;)
Polecacie coś? Żeby na prawdę na długo starczył. Od razu z jakimś zabezpieczeniem przed przeładowaniem i jakimś tanim ale dobrym prostownikiem? Mam prostownik typowo samochodowy 40ah? Ale to chyba trochę za dużo jak na taki akumulator....
AGM widzę że są 100 ah. Od 579 do 800 zł. Fajnie jakby jednak wytrzymał dość długo bo wydawanie 700 zł co dwa lata to słaby biznes. Ten silnik niby ma wskaźnik naładowania akumulatora ale działa tylko z kwasowymi (taki mam). To raczej nie ma szans abym go rozładował na maksa? Jak już jest bardzo słaby to po prostu wolno płynie i wtedy staram się go wyłączać.
#wedkarstwo #zeglarstwo #pytanie #akumulator może trochę nie powinienem ale pewno znacie się najlepiej na Aku #fotowoltaika
Generalnie na cokolwiek byś nie wymienił z maximizerem będzie lepsze. Chociaż wiadomo, jak kupisz jakiś słaby to będziesz go piłować i będzie dużo prądu ciągnął. Polecam kupić jaxona 70kę bo to to samo co
https://youtu.be/dgABXI7Zvus
Tu masz fajny test tych dwóch silników razem z poborami. Akurat ja piszę jak to u mnie wyglądało i haswing choć zajebisty silnik, tak biegowy jest mocno prądożerny. Nawet na nowiutkich akumulatorach. Wystaw tego haswinga za 800zł na olx, dołóż i za 1200 masz nowego protruara w opakowaniu jaxona
Co do akumulatorów to nie doradzę, bo sam pływam na biedackich jenoxach xD.