Aktywne Wpisy
Kingside +422
Przegiołem co
Kopyto96 +31
Gyros w Grecji - ok 20 zł
Kebab w Niemczech - ok 35 zł
W obu przypadkach mamy fajne mięso i dodatki.
Kebab w Polsce? Duza pita 30-35 zł za mięso z psa i biala kapustę z sosami fanex XDDD Jakbyś chciał to co na obrazku lub odpowiednik niemieckiego Kebaba, czyli danie z dobrym mięsem, grubymi frytami, swieżymi warzywami i świeżo wypiekaną pitą, policzyliby cie z 45-50 złotych
Kebab w Niemczech - ok 35 zł
W obu przypadkach mamy fajne mięso i dodatki.
Kebab w Polsce? Duza pita 30-35 zł za mięso z psa i biala kapustę z sosami fanex XDDD Jakbyś chciał to co na obrazku lub odpowiednik niemieckiego Kebaba, czyli danie z dobrym mięsem, grubymi frytami, swieżymi warzywami i świeżo wypiekaną pitą, policzyliby cie z 45-50 złotych
#niemcy #szwajcaria #belgia #holandia #norwegia #szwecja #dania
#emigracja #francja
A na emigracji mija mi już 7 rok i chociaż przez moment myśleliśmy o powrocie to szybko zmądrzeliśmy, tu jest nasze miejsce(。◕
A podobnie jak kolega wyżej @tluczek_do_kartofli jestem kierowcą. Jeżdżę sobie bez stresu "na miejscu" i dostarczam gaz
Za jakiś czas planuję założyć rodzinę z różową i też uznałem, że dłużej niż pójście do przedszkola dzieciaka siedzieć tu nie planuje
Może gdybym mieszkał na jakiejś wsi czy tam malutkim miasteczku to co innego, ale wychowywać dziecko w Kolonii nie brzmi jakoś przekonywująco
Ciekawi mnie jak to liczyliscie w kontekscie np systemu edukacji. Nie znam tego w DE, ale znam ten w PL. Juz wtedy byl to folwark i masa dziadow z przerosnietym ego.
Dzis podejrzewam jest jeszcze gorzej, poniewaz nauczyciele obecnie to najgorsze miernoty. No i nie ma sie co dziwic, bo nikt zdolny nie pojdzie pracowac za drobne. Jakies 90% kadry w PL, na wolnym rynku nadawalaby
Przeżyłem system szkolnictwa w Niemczech i uważam go za gorszy od polskiego akurat. Nawet pomimo tego, że niemieccy nauczyciele zarabiają w ogólnym rozrachunku kupę kasy
System zdrowotny w Niemczech za to to co innego. Akurat bardzo go sobie w DE cenię (chociaż dużo osób też narzeka), dlatego też napisałem, że do czasu pójścia dziecka do przedszkola mógłbym tutaj zostać, raczej w okresie
Ale system szkolnictwa jest tak skonstruowany, że naprawdę łatwo z----c sobie przyszłość w młodości. Pomoc mieli coś z tym zrobić, ale trafiając do takiej Hauptschule w wieku 11 lat ciężko będzie wyjść na ludzi