Aktywne Wpisy
MishMashStudio666 +393
Dzień dobry!
Po co dawać kobiecie biżuterię i kwiaty jak można dać biżuterię w formie kwiatów? Takie pytanie (i odpowiedź jednocześnie) zrodziło się w głowie pewnego Mireczka, który zwrócił się do mnie bym pomógł zrealizować jego koncepcję. Zamysł ciekawy a efekt oceńcie sami.
Diament laboratoryjny 0.7ct oraz małe szmaragdy. Złoto 0.585.
Miłego dnia i pysznej kawusi
#mishmashstudio666
#rozowepaski
Po co dawać kobiecie biżuterię i kwiaty jak można dać biżuterię w formie kwiatów? Takie pytanie (i odpowiedź jednocześnie) zrodziło się w głowie pewnego Mireczka, który zwrócił się do mnie bym pomógł zrealizować jego koncepcję. Zamysł ciekawy a efekt oceńcie sami.
Diament laboratoryjny 0.7ct oraz małe szmaragdy. Złoto 0.585.
Miłego dnia i pysznej kawusi
#mishmashstudio666
#rozowepaski
sieporobilo +822
I nie, kiedyś latem było normalne, że po 22:00 bluza jakaś, sweterek lub coś podobnego. 24 to było ciepło w dzień, a 27 to gorąco w dzień. Pod namiotami spało się w śpiworze.
Coraz więcej dni z ekstremalnym ciepłem. I nie, 38 stopni i harnaś to nie jest życie.
#polska #pogoda #klimat #temperatura
Masz jakieś badania pokazujące jak zmieniła się temperatura na przestrzeni lat
https://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity/mit-wulkany-emituja-wiecej-dwutlenku-wegla-niz-czlowiek-58
Co do ochłodzenia 2100. Skąd takie dane? Koniec holocenu to tysiące lat, a nie kilkadziesiąt. A już czytałem, że modele wskazują, że przez to ocieplenie odsunęlismy epokę lodowcową o 50 tys. lat. A wzrost temperatury to jedno, dodatkowo to dzieje się w skali geologicznej bardzo szybko. Przy takim wzroście
I przeglądałem kiedyś dosć surowe dane z IMiGW z temperaturami. Od 1950 do 2020 średnia trzydziestoletnia jak liczyłem podskoczyła o 1,5 stopnia. Co w klimatologii jest bardzo dużo.
Jak sięgniesz po dane z lat 60, 70 to np wtedy dla Mazowsza średni czas zalegania pokrywy śnieznej w roku to było 50 - 60 dni.
A zmiany nasiliły