Aktywne Wpisy
Anoncio2111 +56
Witajcie Miraski, chciałem się Wam pochwalić zdjęciem Saturna, które zrobiłem dosłownie kilkanaście minut temu zestawem teleskop (zwierciadło 8 cal)+ lustrzanka. Efekt taki sobie, ale i tak jestem mega zadowolony ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
#astronomia #astrofotografia #kosmos #nauka #fotografia
WykopX +7
Jak dziś skutecznie w świetle #prawo chronić się przed fałszywymi oskarżeniami (o przemoc/molestowanie/gwałt)?
Co zaleciliby prawnicy ostrożnym i odpowiedzialnym facetom? To, co przychodzi mi do głowy, to:
1. Mały rejestrator audio/video w postaci przypinki, noszony stale poza domem - potem nagrania lądowałyby zaszyfrowane na dyskach i w chmurze. Nagrania audio chyba można zawsze dyskretnie rejestrować dla siebie, powołując się np. na deficyty pamięci;
2. Posiadanie mieszkania/domu i bycie w nim jedyną zameldowaną osobą. Następnie, przeniesienie małej części własności (10%?) i/lub udostępnienie kluczy zaufanej osobie - możliwość zabrania rzeczy osobistych fałszywie oskarżonego i/lub polubownej bądź policyjnej eksmisji fałszywie oskarżającej (w przypadku próby zastosowania metody "mieszkanie za pomówienie").
Ewentualnie - zamontowanie zdalnie kontrolowanego systemu odcinania mediów i emisji dźwięków np. z poziomu smartfona właściciela.
3. Stałe nagrywanie audio/video przez system kamer w mieszkaniu/domu, nagrania lądowałyby automatycznie w chmurze i zaszyfrowane na dyskach, nie byłyby nigdzie nikomu udostępniane.
4. Oczywiście, zawsze i wszędzie, unikanie osób dających "red flagi".
Co o tym sądzicie? Uprzedzając wrogie komentarze: to rozwiązania dla rozsądnych facetów, którzy wiedzą, że całkowite ryzyko w perspektywie wielu dekad jest wysokie, szczególnie w coraz bardziej wrogim mężczyznom świecie. Prawdziwi przemocowcy nie chcieliby pełnej transparentności.
#niebieskiepaski #zwiazki #seks #prawamezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie da się. Za nagrywanie osoby bez zgody dostanie ci się dodatkowo, zresztą takie nagranie nie mogą służyć jako dowody.
Najprościej unikać kobiet. Taki był cel, by mogły manipulować tymi gorszymi, by gorsi mniej asertywni nawet nie myśleli o zagadaniu do nich.
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/8580622,nagranie-rozmowy-jako-dowod-w-sprawie-czy-to-mozliwe.html