@gwynebleid: Jak nie masz mebli w domu to spoko. Takie odkurzacze/kosiarki automatyczne nadają się tylko do dużych, regularnych powierzchni, inaczej będzie odkurzał cały dzień a i tak wszystkiego nie odkurzy.
@gwynebleid: ja miesc, dosc glosny, raczej konfrotowo tv sie nie pooglada :D kosztow pozniej raczej nie ma, programujesz na dana godzine w danym dniu i sam robi i sprzata, sprzata powiedzmy dosc dobrze, ale od czasu do czasu dobrze jest umyc podloge :D ale trzeba przyznac ze wymiecie i wjedzie w duzo miejsc :) co dalej, na pewno nie programuj go kiedy spisz :D
@h3lloya: chodziło mi o kurz. Zawsze pokazują większe rozsypane rzeczy. Oczywiście z liściem moze miec problem xD ale powiedzmy okruszki da radę. I ile wysprząta cała kuchnie a nie sie zmęczy i pojedzie znowu do salonu xD to da radę. Ale z kurzu. To raczej. Przynajmniej jak dla mnie zostaje. To znaczy wiadomo nie cały. Ale całego nie zbiera. Nie wiem jak to opisać. Powiedzmy ze zostawia trochę niesebrargo kurzu
@porque: dzięki :) jak jeszcze będziesz mógł później sprawdzić model i napisać to będę wdzięczny :)
@gwynebleid: dzięki. Mi też zależy na ogarnięciu głównie sierści po kocie. Ten Twój trochę droższy, bo 2000, a planowałem tak do 1300 coś przygarnąć. Opinie o nim widzę różne :)
Dobrze, że jeździ jakoś sensownie z tego co piszesz, bo jak widziałem na yt którąś roombę to jeden pokój ogarniała z godzinę...
@h3lloya: szybkość naprawdę super, ja płaciłem 1900 w EuroAGD (wolę mieć gdzie oddać na ewentualną gwarancję)
Największy problem to oczywiście kable i moje krzesła, które nie mają zwykłych nóg tylko poziome poprzeczki na dole - odkurzacz na nie wjeżdża i nawet jeśli się nie zatnie, to się przesunie i traci nawigację. Ale mam też np. między sofami z 3 metry kwadratowe i stolik z deskami na podłodze w kształcie litery
@porque: aaa ok. Nie zrozumiałem za pierwszym razem. Myślałem, że zapłaciłeś 400 ojro w promocji, a normalnie 775 kosztuje, aż się zdziwiłem, że tak drogo :)
@h3lloya: no i patrze moja stara opinie :D diametralnie sie zmienila xD znienawidzilem tego robota :D ale glownie dlatego ze jest glosny, jak jest tak jak mowi tutaj wyzej kolega z jakims cichym to by bylo ok :D
#pytanie #irobot #agd
@gwynebleid: To ją wsadź do samochodu i odwieź.
Dodasz dlaczego nie polecasz? Chodzi ogólnie o ten typ urządzenia czy konkretny model/producenta? Masz go jeszcze czy sprzedałeś?
Jak na to co chciałem - czyli utrzymanie czystości przy psie (zostawiającym masę włosów) - to super. Nie jest to oczywiście ideał ale jest blisko.
Pierwsza zaleta - super cichy - puszczasz sobie podczas wieczornych porządków i nikomu nie przeszkadza
@gwynebleid: dzięki. Mi też zależy na ogarnięciu głównie sierści po kocie. Ten Twój trochę droższy, bo 2000, a planowałem tak do 1300 coś przygarnąć. Opinie o nim widzę różne :)
Dobrze, że jeździ jakoś sensownie z tego co piszesz, bo jak widziałem na yt którąś roombę to jeden pokój ogarniała z godzinę...
Największy problem to oczywiście kable i moje krzesła, które nie mają zwykłych nóg tylko poziome poprzeczki na dole - odkurzacz na nie wjeżdża i nawet jeśli się nie zatnie, to się przesunie i traci nawigację. Ale mam też np. między sofami z 3 metry kwadratowe i stolik z deskami na podłodze w kształcie litery