Wpis z mikrobloga

@gwynebleid: ja miesc, dosc glosny, raczej konfrotowo tv sie nie pooglada :D kosztow pozniej raczej nie ma, programujesz na dana godzine w danym dniu i sam robi i sprzata, sprzata powiedzmy dosc dobrze, ale od czasu do czasu dobrze jest umyc podloge :D ale trzeba przyznac ze wymiecie i wjedzie w duzo miejsc :) co dalej, na pewno nie programuj go kiedy spisz :D
@porque: dzięki za opinię :)

Dodasz dlaczego nie polecasz? Chodzi ogólnie o ten typ urządzenia czy konkretny model/producenta? Masz go jeszcze czy sprzedałeś?
@h3lloya: raczej typ producenta. Bo to nie najniższy model był. Mam go. Ale #!$%@? chalasuje tak ze to masakra. Jak dla mnie. No powiedzmy jak odkurzacz. Ze jak jestes w domu to w nocy nie możesz spac. A jak w dzień to sobie nie pooglądasz tv. Jedynie jak cie nie ma. To jest dobre bo cos tam posprząta. Ale jak mam byc szczery to za takie pieniądze to sie jak dla
@h3lloya: chodziło mi o kurz. Zawsze pokazują większe rozsypane rzeczy. Oczywiście z liściem moze miec problem xD ale powiedzmy okruszki da radę. I ile wysprząta cała kuchnie a nie sie zmęczy i pojedzie znowu do salonu xD to da radę. Ale z kurzu. To raczej. Przynajmniej jak dla mnie zostaje. To znaczy wiadomo nie cały. Ale całego nie zbiera. Nie wiem jak to opisać. Powiedzmy ze zostawia trochę niesebrargo kurzu tego
@h3lloya: Navibot 8980

Jak na to co chciałem - czyli utrzymanie czystości przy psie (zostawiającym masę włosów) - to super. Nie jest to oczywiście ideał ale jest blisko.

Pierwsza zaleta - super cichy - puszczasz sobie podczas wieczornych porządków i nikomu nie przeszkadza hałas.

Druga - dobrze sobie radzi w moim dużym domu (ale też nie mam prawie "stojących" mebli)

- automatyczne oczyszczanie też nie takie złe

- super cichy :)
@porque: dzięki :) jak jeszcze będziesz mógł później sprawdzić model i napisać to będę wdzięczny :)

@gwynebleid: dzięki. Mi też zależy na ogarnięciu głównie sierści po kocie. Ten Twój trochę droższy, bo 2000, a planowałem tak do 1300 coś przygarnąć. Opinie o nim widzę różne :)

Dobrze, że jeździ jakoś sensownie z tego co piszesz, bo jak widziałem na yt którąś roombę to jeden pokój ogarniała z godzinę...
@h3lloya: szybkość naprawdę super, ja płaciłem 1900 w EuroAGD (wolę mieć gdzie oddać na ewentualną gwarancję)

Największy problem to oczywiście kable i moje krzesła, które nie mają zwykłych nóg tylko poziome poprzeczki na dole - odkurzacz na nie wjeżdża i nawet jeśli się nie zatnie, to się przesunie i traci nawigację. Ale mam też np. między sofami z 3 metry kwadratowe i stolik z deskami na podłodze w kształcie litery T
@h3lloya: no i patrze moja stara opinie :D diametralnie sie zmienila xD znienawidzilem tego robota :D ale glownie dlatego ze jest glosny, jak jest tak jak mowi tutaj wyzej kolega z jakims cichym to by bylo ok :D