Wpis z mikrobloga

Ma ktoś iRobota czy inny odkurzacz automatyczny? Jak wrażenia, jak hałas, jak koszty i upierdliwość? Muszę jakoś żonę od tego zakupu odwieźć.

#pytanie #irobot #agd
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@h3lloya: dokładnie. Ale widzę ze jest cichy. to co mojemu brakuje. I chyba jest tylko jeden program. Czyli podstawowy xD albo nie wiem ze cos więcej. No i niby sie czegoś tam nauczył. Ale i tak dużo sie po prostu obija. :) a po opinii kolegi wyżej widzę ze to niebo i ziemia. Jedynie co to ze nawet sprząta w naroznikach mój. :) decyzja zależy od ciebie. Idź do media
  • Odpowiedz
@h3lloya: no jest mega różnica. 5 minut przygotowywania (co przy dziecku i tak jest potrzebne), a dom jest czysty codziennie. Właściwie najpierw puszczam go, a w międzyczasie sprzątam. I to że jest cichy jest bardzo ważne. Wolę mieć gorzej posprzątane (minimalnie) niż wyjącego przez dwie godziny.

Jedynie niezadowolony może być ten, który myśli że nie trzeba już odkurzać samemu.
  • Odpowiedz
@porque: najchętniej to bym na jakiś okres testowy się załapał, by sprawdzić czy spełnia moje oczekiwania :)

Patrzyłem na stronie producenta, ale niestety nie widziałem takiej propozycji :) może do nich napiszę :)
  • Odpowiedz
@h3lloya: najlepiej byś zrobił. Nie wiem. Moze jest gdzieś ze możesz zwrócić w okresie np tygodnia czy miesiąca. Jak ci sie nie podoba bez podania przyczyny.
  • Odpowiedz
@gwynebleid: hmm dywanów nie mam, więc i tak bym musiał odkurzać?:p

Oczywiście sprzątałbym te miejsca gdzie się robot nie dostanie, ale generalnie największym brudem w mieszkaniu jest sierść i kawałki żwirku, który jest wynoszony przez kota na łapach z kuwety (dostał specjalną wycieraczkę przy wyjściu by żwirek się zatrzymywał, ale skubany staje na progu kuwety, przeskakuje ją, bo nie lubi na niej stawać i zaczyna uciekać xD), więc liczę na
  • Odpowiedz
@porque: jakbym kupił przez neta to mógłbym tak zrobić, ale nie chce naciągać sprzedawców na koszty, bo chyba chodzi o zwrot jak się rozmyślisz, a nie jak sobie poużywasz i zmienisz zdanie :) wolałbym, żeby ktoś wiedział, że biorę na testy. Napisze do irobot, zobaczymy co powiedzą.
  • Odpowiedz