Aktywne Wpisy

Bambrx +247
#lotto
Druga czwórka w życiu... Jedna cyfra. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za tą główną wygraną człowiek by sobie już inaczej życie ułożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Druga czwórka w życiu... Jedna cyfra. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za tą główną wygraną człowiek by sobie już inaczej życie ułożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000003607
Pobierz
PavulonRazPavulonDwa +255
Polska 2026 rok, walka z parkowaniem na chodnikach ;)
Tak to jest z tą prawicową wolnością, wolność od przestrzegania przepisów! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawica
#warszawa
#drogowapatologia
Tak to jest z tą prawicową wolnością, wolność od przestrzegania przepisów! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawica
#warszawa
#drogowapatologia
źródło: 1000136376
Pobierz

@To_The_Moon: jak dla Ciebie wydanie 10k netto żyjąc w dużym mieście to jest jakaś niebywała kwota, to Ty sam się zastanów na co Ty wydajesz kasę.
Bo jak
@To_The_Moon
- Solidna hybryda będzie mi służyć wiele lat do bezpiecznej jazdy miejskiej;
- iPhone i Macbook służą przez wiele lat, pracuję na nich przez
@bazyli29391 Nie będę wchodzić w detale, ale nie wszystko jest w gotówce (może być natomiast na nią zamienione) - i jeśli to jakoś pocieszy, to spadek to tylko niewielka część.
@To_The_Moon: zgadza się, życie ponad stan to jest problem gdy ta "finansowa wajcha" przechyla się na jedną ze skrajnych stron
ale też często ona się przechyla w drugą stronę - tj. ktoś pochodził z dość biednego domu, dorabia się dobrej fuchy / firmy, zarabia ładnie
@mirko_anonim: ale to poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji to też bież w nawias, bo naprawdę (odpukać) różne historie chodzą po ludziach - więc na moje totalną głupotę jest zbieranie fury pieniędzy i gratyfikacja odroczona NA LATA na wieczne nigdy na starość
moja filozofia jest taka, że jeśli za 1 rok od dziś miałoby mnie tu nie być to nie
@Dietetyq: no właśnie nie mam takiej ochoty i kompletnie tego nie rozumiem, ale może jestem jeszcze zbyt biedny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Patrząc już tak uber racjonalnie to sam też przyznasz że każdy z nas ma 1 CIAŁO i generalnie to ciało się starzeje. Na coś innego możemy sobie pozwolić w wieku 30-40 lat a na coś innego w wieku 60+
Dodatkowo im będziemy starsi ... tym realnie się
@To_The_Moon: no i w pełni to rozumiem i się zgadzam
@mirko_anonim: zawsze możesz kupić tańszą działkę gdzieś dalej za miastem, wybudować stan surowy zamknięty, zanim to zrobisz to minie z 1-2 lata a wtedy możesz zarobić kasę na dokończenie do deweloperskiego i wykończenie wnętrz.
Ja bym nie kupił kawalerki