Jazda samochodem w tym kraju to ponury żart. Jadę wczoraj w #krakow prawym pasem 55 km/h przy ograniczeniu do 50, lewy w tym samym kierunku całkiem wolny, a typ jadący za mną wali mi długimi xD. Chodziło typowo o prędkość, bo za chwilę dynamicznie mnie wyprzedził lewym pasem, bankowo waląc ponad 70 km/h jednocześnie wyprzedzając na przejściu dla pieszych xDDDD. W miejscu gdzie mieszkam na całej ulicy jest strefa zamieszkania. Biały dzień, dzieciaki się bawią obok zaparkowanych samochodów, jadę 20 km/h. Zatrzymuję się by przepuścić emerytkę z zakupami. Dostaję w plecy długie i trąbnięcie xD przejeżdzam 20 metrów, kierunkowskaz w lewo, że będę parkował, patrzę w lusterka - mam wolne. Zaczynam skręcać i wtedy samochód jadący za mną z rykiem silnika mnie wymija prawie doprowadzając do wypadku. Typ zwalnia jeszcze żeby mi pogrozić łapą i drzeć mordę przy zasuniętych szybach xD a potem odjeżdża no tak z 50/60 kmh w strefie zamieszkania. Zamówiłem więc kamery rejestrujące do samochodu i zdecydowałem, że wszystkie takie zachowania które podchodzą pod mandat będę wysyłał na bagiety (⌐͡■͜ʖ͡■) #samochody #prawo #prawojazdy
@lagomorph musisz robić coś nie tak, nie do końca jest tak jak piszesz lub po prostu masz turbo pecha bo jeżdżę po tym mieście codziennie i nigdy mnie coś takiego nie spotkało. Takie zabawy mam tylko na A4.
@lagomorph: Pisz lepiej te bejty albo daj konkret lokalizacje. 90% stref zamieszkania w Krakowie jest tak zasrane progami że przy 60 to by się latać nauczył.
@TakiSobieLoginWykopowy przecież jak wysyłając film na bagiety to nie pomagasz bagietom, tylko innym uczestnikom ruchu. Ten, który dostanie mandat może następnym razem lepiej się zastanowi widząc że ktoś może znowu go nagrać. Ludzie, kupować kamery i donosić. Policji jest mało i nie może być wszędzie. Pomagajmy sobie nawzajem tępiąc takie zachowania.
@lagomorph: powiem tak myślałem że zwiększyła się świadomość w społeczeństwie, że pewne zachowania jak prędkość, jazda pod wpływem nie będzie takim problemem jak w latach około 90 ... Niestety stara armia marianów została zastąpiona nowymi majczakami, szoszonami itd... Wideorejestrator to konieczność w dzisiejszych czasach a jak masz nagrane że ktoś coś odwala i cudem nie dochodzi do tragedii to to zgłaszać trzeba bo za kilka dni gościu odwali to samo
@lagomorph A później ten sam cwel będzie leniwie stał na tej taśmie w centrum handlowym, która służy do jazdy wózków. Już dawno zauważyłem, że tym cwelom się spieszy tylko jak jadą autem.
@lagomorph: Ja kiedyś kulturalnie się zatrzymałem i zwróciłem uwagę gościowi jadącemu z przeciwka, że jedzie pod prąd. Jechaliśmy wolno, mieliśmy otwarte szyby. Dziadek jeszcze coś pyskował, że wcale nie i nie mam racji i pojechał dalej...
@lagomorph Polska na drogach to inny stan umysłu. Jedziesz prawym przepisowo lub jakieś +10km/h jak ladna pogoda i sucho a ludzie obok z----------a lewym i po 120 po mieście. Ciągła? Zakręt? Wzniesienie? Pasy ? Wyprzedzam, bo dlaczego nie. Powinni utworzyć osobna komórkę w policji, do której możnaby wysyłać filmiki z takimi p------i i dostawać procent od mandatów. Same Mandaty i podnieść po kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy. Polaków trzeba j---c batem i prądem inaczej
Jadę wczoraj w #krakow prawym pasem 55 km/h przy ograniczeniu do 50, lewy w tym samym kierunku całkiem wolny, a typ jadący za mną wali mi długimi xD. Chodziło typowo o prędkość, bo za chwilę dynamicznie mnie wyprzedził lewym pasem, bankowo waląc ponad 70 km/h jednocześnie wyprzedzając na przejściu dla pieszych xDDDD. W miejscu gdzie mieszkam na całej ulicy jest strefa zamieszkania. Biały dzień, dzieciaki się bawią obok zaparkowanych samochodów, jadę 20 km/h. Zatrzymuję się by przepuścić emerytkę z zakupami. Dostaję w plecy długie i trąbnięcie xD przejeżdzam 20 metrów, kierunkowskaz w lewo, że będę parkował, patrzę w lusterka - mam wolne. Zaczynam skręcać i wtedy samochód jadący za mną z rykiem silnika mnie wymija prawie doprowadzając do wypadku. Typ zwalnia jeszcze żeby mi pogrozić łapą i drzeć mordę przy zasuniętych szybach xD a potem odjeżdża no tak z 50/60 kmh w strefie zamieszkania. Zamówiłem więc kamery rejestrujące do samochodu i zdecydowałem, że wszystkie takie zachowania które podchodzą pod mandat będę wysyłał na bagiety (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) #samochody #prawo #prawojazdy
Ja nie pochwalam ale za szeryfa bym nie robił. Zbyt nienawidzę policję żeby im pomagać
@TakiSobieLoginWykopowy: on nie pomaga w ten sposób policji tylko społeczeństwu. Frustratów ulicznych należy karać.
@lagomorph: Ja kiedyś kulturalnie się zatrzymałem i zwróciłem uwagę gościowi jadącemu z przeciwka, że jedzie pod prąd. Jechaliśmy wolno, mieliśmy otwarte szyby.
Dziadek jeszcze coś pyskował, że wcale nie i nie mam racji i pojechał dalej...