Aktywne Wpisy
magdalena-gaska +38
Dzień dobry kochanie, jak się spało?
Eh, muszę to zrobić. Ten januszex mnie dobija. Obiecują podwyżkę od 5 lat i nic. Przychodzę dzisiaj z wypowiedzeniem umowy. Zobaczymy co szef na to powie. Jestem aktualnie jedyną osobą na dziale która bez niczyjej pomocy da sobie radę, bo reszta to nowe osoby. Miałem je uczyć, ale wali mnie to. Obieram od razu cały mój urlop i wypadam z tego gówna zwanym firmą. Po 16 opiszę wam co i jak.
#
#
Mam wrażenie, że od kiedy rozpoczął się u mnie okres 3 miesięcy wypowiedzenia to już nikt nie zaprasza na rekrutacje. 6k brutto QA here. Gnije jak rozmawiam ze znajomymi o zarobkach w branży i nie są w stanie uwierzyć w moją stawkę. Jednocześnie nie mogę się wyrwać z tego gówna nie ważne jak mocno się staram. Warto w ogóle jeszcze się męczyć w tym IT (mam też skille adminowe 1/2 LW) czy jebnąć to wszystko i zostać kurierem? Są tu jacyś QA, którzy trzepią dużą kasę? W czym programujecie? Co robicie? Czego warto się teraz uczepić?
Więc jesteś programistą, który odwala robotę testera
Komentarz usunięty przez autora
@winterberrysandwich:
W jednej korpo gdzie jestem jako body leasing jest testerka manualna, która przeklikuje aplikację przed deployem na proda. Ja jej pomagam nawet pisać scenariusze tych testów, nie wiedziałem, że to się nazywa QA ;)
W pozostałych naszych projektach deweloperzy sami testują i nawet będziemy sobie sami kodować testy integracyjne, gdyż niektóre apki już się tak wyskalowały, że bez testów grozi fakapem po każdym
Od siebie z dodam, że bardzo dobre pieniądze i oferty (których nie znajdziesz na polskich job boardach a są przez bezpośredni kontakt przez LinkedIn) są tam gdzie jest doświadczenie i wszechstronność. Trzeba postawić CI/CD? Spoko. Testy backendowe czy webowe? Luz. Jest